12 листопада, в понеділок, в Кременці на Тернопільщині відбудеться презентація міжнародного журналу «Зараз», який створювала німецько-українська команда фахівці та молодіжних лідерів із міст Луцька та Сєвєродонецька.

Новинам Тернопільщини вдалось поспілкуватись з одним із авторів журналу «Зараз»  Максимом Тарківським, який, до речі, є уродженцем міста Кременця.

Максимм Тарківський сьогодні є дуже активним лучанином, якому не байдуже місто, в якому він проживає. Свого часу він був студентським деканом біологічного факультету СНУ імені Лесі Українки. Сьогодні Максим успішний фотограф, громадський активіст і як показує досвід в журналі «Зараз», талановитий автор.

-Максим, розкажи нашим читачам, як розпочалась твоя діяльність  проекті міжнародного журналу «Зараз»?

– Від початку я планував бути лише фотографом в журналі, проте в процесі став і організатором, і автором, доводилось зустрічатись з людьми, записувати інтерв’ю. Мені дуже допомогли поради моїх колег журналістів, які були задіяні в проекті.

-Можна сказати, що завдяки участі в проекті, ти відкрив у собі новий талант, автора?

Так, адже я вперше в житті писав інтерв’ю.

-Про, що саме твої інтерв’ю, який їх головний меседж для читачів?

Я в своїх інтерв’ю, хотів показати, що наше майбутнє розпочалось із Майдану. Блок мої публікація носить назву «Я сам собі країна». Я відразу зрозумів, що хочу писати про Революцію гідності, адже це подія про яку треба говорити більше і завжди. Для мене це дуже близько, адже я сам брав участь в цих подіях, ми тоді відстоювали європейські цінності, боролись за правду. Я хотів написати про людей, які були на Майдані, стали учасниками АТО, сформувались як особистості й не розчарувались у своїх поглядах. Адже відомо, що були й такі, які зневірились, виїхали за кордон. Я хотів написати про тих, хто залишився тут і далі будує свою країну.

– Хто ті люди, про яких ти писав на сторінках журналу «Зараз»?

– Перша, Олеся Жуковська, медсестра-волонтер із Кременця . Цікава особистість мешканець міста Лисичанськ – Руслан Кладков. Про обох зможете прочитати в моїх інтерв’ю в журналі «Зараз». Сьогодні, Олеся проживає та навчається в Києві, в медичному університеті ім.. О.О. Богомолця. В неї була можливість виїхати за кордон, проте вона поставила для себе чітку мету жити тут і зробити цю країну кращою, рятувати життя і стати професійним медиком. Третій, це Олександр Гуч, сільський голова села Дерно на Волині. Олександр був активним учасником Майдану, був там поранений, у 2016 році удостоєний ордена «За мужність» ІІІ ступеня. Інтерв’ю проводив із ним прямо на робочому місці в сільській раді. Я став свідком його дня, бачив наскільки його поважають місцеві мешканці. Йому навіть приходилось кілька разів переривати інтерв’ю, щоб нагально, не відкладаючи на завтра допомогти селянам у їх побутових проблемах. Четверта, це Марія Доманська, луцька журналістка телебачення “Громадське Волинь”. Я її пам’ятаю, як одну з перших на Луцькому Майдані. Вона чудова журналістка, яка бере участь в багатьох проектах, розвиває луцьку журналістику і є патріоткою свого міста та справи, яку робить. За що її дуже поважаю.

– Чи задоволений ти своєю участю в проекті, що можеш сказати майбутнім читачам видання, які вперше візьмуть його до рук, в понеділок у Кременці?

– Так, дуже радий, що вдалось реалізуватись в проекті не лише як фотограф, а як і журналіст. Я познайомився з дуже класними людьми, професіоналами своєї справи. Журнал «Зараз» ми створювали протягом двох тижнів, командою тридцять чоловік. Часу було обмаль, але ми досягли своєї мети і задоволені результатом. Хочу побажати молоді брати участь в подібних проектах, не боятись реалізовувати свої ідеї й творити щось нове. Також запрошую усіх на презентацію журналу «Зараз», яка відбудеться в місті Кременці, 12 листопада о 16.00 в Кременецькому районному будинку культури, вул. Шевченка, 58.

Журналу «Зараз» не було б без підтримки німецької медіа організації FROH! та українських партнерів NGO Youth Platform \ ГО “Молодіжна Платформа”, ГО “Центр Візуальної Освіти” \ Center of Visual Education, ГО “Сєвєродонецька молодіжна рада”. Фінансувався проект Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини.

Інформацію про захід у Кременці

Електронна версія журналу «Зараз» 

null

Презентація журналу «Зараз», 12 листопада, місто Кременець.

 

null

Максим Тарківський на презентації журналу «Зараз» в Луцьку. Автор Влад Кардаш

 

null

Максим Тарківський разом із Мар’єю Гвоздєвою-Тивонюк на презентації журналу. Автор Влад Кардаш.

 

null

Фото зі статті Максима Тарківського.  Автор фото автор статті.

 

null

Олеся Жуковська, уродженка Кременця. Про неї пише Максим Тарківський.

СпілкуваласьТетяна Яцечко-Блаженко

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #«Зараз», #журнал, #кременець, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #презентація, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: