В одній із попередніх публікацій під назвою «Красуня Соломія Крушельницька на старих світлинах», Новини Тернопільщини вже розповідали про гордість Тернопільщини Соломію Крушельницьку.

Про Крушельницьку свого часу писали таке: «Має всі дані, щоб стати окрасою навіть першорядної сцени… дзвінкий і дуже симпатичний звук її мецо-сопрано, освіта музична, високе почуття краси, принадна поверховість, сценічна постанова, словом всі прикмети, якими обдарувала її природа, заповідають їй в артистичному світі найкращу будучність».

Сьогодні хочемо познайомити наших читачів із новою знахідкою, а саме світлинами Соломії Крушельницької, які датовані 1900 роком.

На представлених кадрах, співачка із легендарним голосом одягнена в чудовий сценічний костюм, вона в образі правительки, ймовірно це із опери «Аїда».

Опера «Аїда» — опера Джузеппе Верді в 4 діях та 7 картинах на лібрето А. Гісланцоні та К. дю Локля. Побудована на автентичному локальному єгипетському матеріалі (сценарій написав французький єгиптолог Маріетт).

Вперше Крушельницька виступає в ролі Аїди у Львові 1894 року. Вона захопилася цією оперою ще під час навчання у Мілані. В листі до Михайла Павлика від 10 березня 1894 року вона пише:

«Тішуся дуже, що любите «Аїду», я ж в ній так замилувана, що часом за плачем перестаю співати. Мені се видно, тим більше, що я холодного темпераменту і нерви мої сильні, як посторонки…».

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

Фото: https://polona.pl

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #крушельницька, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: