Спільними зусиллями ми збережемо світлу пам’ять про наших Героїв, — Степан Барна підписав розпорядження про відзначення Дня Гідності та Свободи

Опубліковано:
9 Листопада, 2018

Під час зустрічі з батьками загиблих Героїв Небесної Сотні — Володимиром Голоднюком та Ігорем Слободяном — голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна підписав розпорядження про належне відзначення на теренах області річниці Дня Гідності та Свободи.

«Це ключова подія в новітній історії української державності, адже подвиг українців, які віддали своє життя на Майдані, прирівнюється до подвигу наших хлопців, які загинули на передовій, обороняючи українську землю від російського окупанта. Я дякую батькам наших Героїв, шести вихідців з Тернопілля, зокрема, за їхню жертовність, — наголосив очільник області. — Головне завдання органів державної влади зробити все для того, аби зберегти світлу пам’ять про цих хлопців і найголовніше — донести правду усіх, хто у майбутньому працюватиме над історією українського народу».

До слова, на території області функціонує 75 об’єктів, пов’язаних з героїзацією людей, які віддали своє життя на Майдані Незалежності під час Революції Гідності. Це — пам’ятники, алеї, а також вулиці, названі на честь загиблих Героїв.

«Указ Президента України Петра Порошенка від 24 жовтня 2018 «Про відзначення у 2018 році Дня Гідності та Свободи» повинен слугувати дороговказом для усіх без винятку органів місцевого самоврядування, керівництва шкіл та вишів, — підкреслив Степан Барна. — Саме тому ми поставили собі за мету сформувати обласний організаційний комітет, у який запрошуємо всі родини наших Героїв, аби спільно розробити комплекс заходів, що відбуватимуться на теренах області круглорічно».

Очільник області подякував за хорошу ініціативу зібрання родин Героїв Небесної Сотні на території області.

«Я вірю в те, що наша спільна справа дасть можливість зберегти світлу пам’ять про наших хлопців», — підсумував голова облдержадміністрації.

У свою чергу Володимир Голоднюк, батько Устима Голоднюка запропонував розділити заходи на два етапи.

«Листопадові дні не повинні бути траурнимими, адже український народ повстав проти свавілля тодішньої влади, захистив свою честь, гідність та європейське майбутнє України. Натомість лютневі про події, під час яких загинули десятки мінтингувальників, варто було б нагадати показами у кінотеатрах фільмів на зразок «Зима, що нас змінила», — зазначив Володимир Голоднюк.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #барна, #день гідності, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #розпорядження, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: