Ув’язнені, які відбувають термін на непідконтрольній Україні Луганщині, продовжують дурити жителів Тернопільщини навіть попри те, що їхніх співучасників було затримано. Нещодавно тернопільського пенсіонера «розвели» на 12 тисяч гривень.

Опівночі у його квартирі задзвонив телефон. Невідомий розповів, що є товаришем онука, а сам він потрапив у ДТП і зараз в реанімації. Чоловік, розхлилювавший, сприйняв на емоціях усю інформацію, як правдиву і погодився віддати кур’єру усі заощадження –  12 тисяч гривень, хоча шахрай просив не менше 10 тисяч доларів. Згодом зрозумівши, що його бманули, пенсіонер завернувся у поліцію. Того дня шахраї встигли обдурити ще двох тернополян. Люди, повіривши зловмисникам, віддали кілька десятків тисяч гривень. Їз зібраними коштами на гарячому і затримали оперативники.

Це вже друга група шахраїв, яка співпрацювала з ув’язненими ЛНР. Цього разу це троє осіб – два раніше судимих чоловіка та жінка, уродженці Запорізької та Харківської областей. Затримані розповіли, що виконували роль посередників. 70 відсотків зібраних грошей йшло «на зону», решта розподіляли між собою.

Шахраям оголосили підозру. Міру запобіжного заходу обрали у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 700 тисяч гривень кожному.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шахрай
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: