Маргарита Христюк

Маргарита Христюк

тренер особистісного росту, психолог, арт- терапевт, арт- коуч

У слів «хочу» і «було б круто» немає нічого спільного із мрією!

06.11.2018 20:56   Джерело: TeNews
Автор : Маргарита Христюк

«Хочу на море», «хочу відпочити», «хочу прикраси», «хочу sports car», а ще хочу ... хочу ... хочу і все ці хочу тільки наші «хотіння». Вони не мають нічого спільного з мрією. Вони або маленькі, або середні, або великі, але це не мрії. Ми просто реалізуємо, отримуємо їх за допомогою різних допоміжних засобів і так часто робимо підміну понять, перетворюючи «хочу» в мрію всього життя. Хоча їх можна реалізувати набагато швидше і при цьому зраджуємо справжню мрію.

Що таке хочу? Порив, невідкладне щось, те, що надто потрібне. Це задоволення якихось своїх потреб, бажань, заповнення порожнечі, часом обман (якщо із списку бажань втілю в життя щось, тоді точно все налагодиться). Хочу - це про Я, Я, Я, не про друга, партнер, а - Я, Я, Я. Задумайтесь про формулювання: «Ось, я хочу ...» Приходжу в магазин на питання: «Що Вам завгодно?» ми відповідаємо: «Я хочу» або «Мені будь ласка». Хочу те, що має бути негайно або недовго в часі для отримання. З чим пов'язані наші хочу? Їжа, тіло, розум.

Їжа - поїсти щось смачне, вишукане, відкрити нову смакову палітру. 

Тіло (розглянемо фізичні навантаження) потрапити до супермодного фітнес-інструктора, на супермодний новий курс з йоги або НЕйоги. 

Розум - хочу піти вчитися до модного тренера. І тут питання: ви хочете дійсно щось цікаве дізнатися і навчитися або на тренера зблизька подивитися? Якщо вчитися, то хотіння потрібне! Головне знання потім застосовувати, щоб мізки звільнити для нових навичок.

Ну, хотінь у нас тисячі за день. Побутових, дрібних, глобальних і т.д. Але це все не мрія. Потреба у володінні і отриманні чогось.

Читайте також

Емоційні гойдалки або колір настрою синій, червоний, чорний, білий

- Давай, стрибнемо з парашута? –
- О, було б круто!

Мрія? Швидше за все пошук ВАУ-ефекту, адреналіну, нових емоцій, нової хвилі, енергії, але не мрія. І це «було б» можна, так само як із списку хотіння реалізувати в короткому часовому відрізку. Є можливість, здоров'я дозволяє, час і бажання вперед за «було б круто». У фрази «було б круто» - короткострокове задоволення. Тим більше, круто це про мене особисто чи іншим показати свій статус, довести щось собі або показати свої можливості?

У якийсь момент «було б круто» піднімає самооцінку, дає всесильні сили, здається, що ви весь світ можете обійняти і безмежні можливості. Але це не мрія! Як ми говоримо цю фразу? «ООО, було б круто» - очі горять, на всі питання відповідь ТАК, особливо не роздумуючи, і ми подумки вже одягли плащ Супермена чи Супервумен. І всі такі ніндзя-черепашки попереду планети всієї біжимо за ВАУ-ефектом! І в кінці «було б круто» десь із зсередини (внутрішній голос) чуємо фразу: «Дякую всім! Всі вільні". Але це мрія.

Хотіння не мрія, було б круто не мрія, то, що ж тоді мрія? Вона взагалі яка?

Мрія ... Вона така солодка, м'яка, бажана, чарівна, моментами космічна в твоєму космосі. Мрії вони завжди чомусь пронесені крізь простір часу: бурі, шторми, урагани, холоднечі, спеку. І, якщо проходячи крізь все це, ти не відмовляєшся від мрії, то це Мрія. Де б ти не був, з ким би ти не був, як би ти не був, у вільну хвилину ти думаєш про неї. У тебе можливо є чарівний блокнот мрій, де ти просто пишеш їх список.

Можливо, ти робиш колаж (візуалізація), можливо, ти уявляєш в деталях і говориш про неї в теперішньому часі, але не зраджуєш. Не відмовляєшся. І, якщо з першого разу не виходить реалізація, і ти пробуєш другий, третій, п'ятий, то це - Мрія. Треба книгу прочитати - читаєш, треба - страх перебороти - переборюєш, треба помовчати - мовчиш і, якщо треба стати криголамом стаєш ним. 
Ти не віддаєш її! Не зраджуєш їй! Не шукаєш їй заміну! І не продаєш її нікому! Тому, що вона Безцінна!

Якщо у мрії є сума, то це товар!
Якщо у мрії є оцінка «добре» - «погано», то це якийсь продукт! 
Якщо у мрії є сумніви, то це пошук раціональних доведень!

Справжня Мрія - Відчайдушно креативна, Нереально божевільна, до Безумства масштабна !!!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі