США відреагували на смерть Катерини Гандзюк

05.11.2018 14:43   Джерело: Молодий буковинець
Опубліковано : Новини Тернопілля

США вимагають притягнути до відповідальності замовників убивства активістки Катерини Гандзюк, яка померла у лікарні 4 листопада, заявила посол США в Україні Марі Йованович у Twitter.

Раніше адвокатка Гандзюк Євгенія Закревська заявила, що передача до суду справи проти виконавців нападу на радницю міськголови Херсона в її нинішньому вигляді зробить неможливим притягнення до відповідальності замовників убивства.

Глава Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що справу проти виконавців та організаторів нападу найближчим часом передадуть до суду.

Читайте також

Померла Катерина Гандзюк, радниця міського голови Херсона, родом з Тернопільщини

Нагадаємо, 4 листопада стало відомо про смерть працівниці Херсонської міськради, активістки Катерини Гандзюк.

Напад на виконувачку обов'язків керуючого справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк було скоєно 31 липня в Херсоні. Невідомий облив її сірчаною кислотою, в результаті чиновниця отримала хімічні опіки тулуба, руки і обличчя (більш ніж 35% тіла).

Чиновницю з опіками госпіталізували в реанімаційне відділення обласної клінічної лікарні, а потім перевели до Києва. Медики оцінювали її стан як стабільно важкий.

Чотирьох підозрюваних (безпосереднього виконавця замаху, покупця сірчаної кислоти та двох чоловіків, які підозрюються в організації та співучасті в скоєнні замаху на вбивство) суд заарештував на 60 діб без права внесення застави. П'ятого суд відпустив під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю.

4 листопада поліція перекваліфікувала кримінальне провадження, у якому розслідується напад на херсонську активістку, на статтю Кримінального кодексу Умисне вбивство.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Молодий буковинець  

Коментарі