Які продукти у Тернополі не подорожчають до кінця року?

05.11.2018 13:43   Джерело: Файне місто
Опубліковано : Новини Тернопілля

З початку року в Україні подорожчали більшість товарів і послуг. Зростання цін перевищило інфляцію у 5,6%, - пише Файне місто.

Порівняно з груднем 2017-го подешевшали гречка, яйця та цукор. Щоправда, експерти прогнозують, що до кінця року ціни зростуть на гречку, цукор, ліки та оренду житла. Не подорожчають яйця, – пише Сегодня.

“На ціні цукру і гречки позначиться зниження їхніх запасів. Адже урожай гречки та цукрових буряків цьогоріч менший. Межа ціни на свинину і молокопродукти визначається їхньою ціною в ЄС, перш за все в Польщі. Наприклад, м’ясо у нас майже зрівнялося за вартістю з польським. Хліб буде дорожчати на 15-18% щорічно. В Україні він коштує набагато дешевше, ніж у найближчих сусідів”, – пояснив директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Ліки та оренда житла подорожчає на 7-8% через девальвацію гривні. З початку року національна валюта знецінилася до долара майже на 8%.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Файне місто  

Коментарі