Ці препарати нічого не лікують. Список абсолютно непотрібних ліків

04.11.2018 11:43   Джерело: Ukr.Media
Опубліковано : Новини Тернопілля

Реклама — зло 21 століття. З її допомогою споживачеві можна продати все що завгодно. Навіть самі непотрібні речі. Ще півбіди, якщо це побутова дрібничка, але набагато гірше, коли це ліки, що теоретично повинні були б поправляти наше здоров'я, передає Ukr.Media.

Фармакологічний бізнес приносить великі гроші. Виробників медичних препаратів досить багато, і щоб якось конкурувати їм доводиться рекламувати свою продукцію. Навіть ту, ефективність якої абсолютно недоказана.

Самолікування може бути шкідливим для здоров’я. Тож перед вживанням будь-яких препаратів краще порадітися з лікарем.

«Ессенціале»

Препарат зараховують до гепатопротекторам, призначеним захищати печінку. Але насправді ефект його впливу на цей орган не досліджувався. Він може бути звичайною харчовою добавкою.

«Пірацетам»

Ще один препарат, який поряд з такими засобами, як «Луцетам», «Мемотропил», «Ноотропіл», «Пиратропил», «Церебрил», часто викликає побічні єффекти. Це нейрометаболічний стимулятор, призначений для надання специфічного впливу на вищі психічні функції мозку. Поки він недостатньо досліджений.

«Аміксин»

«Аміксин» розрекламований як противірусну та імуностимулюючу засіб. Тобто, ти ще не захворів, але вже купуєш його і приймаєш для профілактики.

При цьому воно зареєстрований тільки в країнах СНД. У Франції, наприклад, його вважають токсичним бо він негативно впливає на сітківку очей.

«Кавінтон»

У нас це засіб називають ліками, в той же час в США його зараховують просто до Бадів, а в Японії вилучили з продажу через неефективність.

Хондропротектори

До хондропротекторем зараховують препарати, призначені усувати будь-які проблеми суглобів. Їх часто призначають при артрозі для відновлення хряща, і не отримують результатів. Адже розвиток цієї хвороби можна уповільнити тільки за допомогою фізичних вправ.

«Корвалол»

Всенародне засіб від серцевих хвороб, застосування якого діє як плацебо. Ні «Корвалол», ні «Валокордин» не впливає на перебіг серцево-судинних захворювань. Більш того, він містить фенобарбітал, який при тривалому вживанні накопичується в організмі і руйнує його.

Тривале застосування цих препаратів викликає неврологічні і когнітивні порушення.

Пробіотики

Призначені лікувати дисбактеріоз. 99% бактерій, які містяться в цих препаратах, неживі. Вживати їх — все одно що пити звичайний кефір. І переплачувати не потрібно.

«Валідол»

Протипоказань у препарату, на щастя немає, але і користі від нього теж немає. Хіба що відтворення того ж ефекту Плацебо. З серцем краще не жартувати і підходити до підбору препаратів для його лікування відповідально.

«Рибоксин»

Препарат застосовується в кардіології, акушерстві, неврології. Найбільш часто використовується для лікування ішемічної хвороби серця. Його результативність досі не доведена.

«Актовегін»

З 2011 року він заборонений у Канаді, а пізніше і в Європі, Австралії, Японії. А у нас лідер продажів. У зв'язку з цим до його ефективності виникає багато питань.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Ukr.Media  

Коментарі