Рецепт кислого борщу від директора Кременецького музею (Фото)
Опубліковано : Настя Острозька
Директор музею в Кременці Андрій Левчук написав на своїй сторінці у фейсбуці рецепт кислого борщу його мами.
«Рецепт такий, - у діжку, посудину закладається ряд четвертин головок капусти, зверху ряд четвертин буряка, знову капусту, буряк... і так до верху. Заливають холодною водою і дають вкиснути. В теплі - неділю, в холоді - дві неділі. Капуста має набратись красноти буряка.
Тоді: варимо хороший, свіжий м'ясний БУЛЬОЙН з костомашкою. (довго, довго на малому вогні, з любов'ю...)
На черзі, квасоля (замочена), картопля, ціла цибуля.
Буряк та капуста шинкується соломкою, коли квасоля майже готова.
В макітру кришим сало (м'ягке), сипимо сіль, цибулю, муку і все розтираємо. Виливаємо в борщ.
Для кращого аромату ще трошки пережарюємо цибулі з мукою і жиром до рум'яного кольору (цибулю не палимо!). Додаємо та томимо ще з пів години.
Ні сметани, ні перцю, ні лавра!» - йдеться у пості.
Джерело: TeNews