До відзначення 100-річчя Чортківської офензиви долучаються три області

02.11.2018 09:13   Джерело: Тернопільська ОДА
Опубліковано : Новини Тернопілля

Тернопільщина, Львівщина та Івано-Франківщина підписали Меморандум про співпрацю щодо встановлення пам’ятника з нагоди 100-річчя наступальної військової операції «Чортківська офензива». Підписання Меморандуму відбулося у Львові 1 листопада, у день, коли ми відзначаємо сто років з часу Листопадового зриву та утворення ЗУНР.

Підписання відбулося за участі очільників Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей, а також Першого віце-прем'єр-міністра України Степана Кубіва.

"Ми говоримо сьогодні про 100-річчя утворення Західноукраїнської народної республіки і ми говоримо сьогодні про цінності: Бог, Україна, людина, людяність. І ми говоримо про пам'ять - боротьби, героїв, які поєднують три покоління. Це покоління ЗУНР, Галицької армії, покоління майдану, Революції Гідності і Героїв Небесної Сотні, а також наших воїнів на Сході. Єдність цих поколінь і незламність цінностей - це підтвердження і відповідальності, і чіткої історичної карти, яка базується на Чортківській перемозі. Тепер нам потрібно оцінювати не проти кого боролися наші Герої, а за що. Вони боролися за свободу, гідність, віру та людяність. Саме ці слова стали символом підписання угоди, яка має чітку програму, яка є домовлена. Рік швидко мине, і ми знову повернемося до подій в реальній площині на Тернопільщині у Чорткові", - так сказав про підписання Меморандуму між трьома областями Степан Кубів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська ОДА  

Коментарі