Близько тисячі жителів Тернопільщини вшанували Героїв Листопадового зриву (Фото)

Опубліковано:
1 Листопада, 2018

Велелюдна хода від Катедрального собору до могили Січових Стрільців на Микулинецькому кладовищі пройшла сьогодні, 1 листопада, у 100-річчя з дня створення Західноукраїнської Народної Республіки. Жителі Тернопільщини вшанували Героїв, які стали тоді на захист рідної держави, та поклали квіти до підніжжя їхніх пам’ятників.

За словами голови Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барни, 100 років тому українці віддавали власне життя за волю та суверенітет рідної держави так само, як сьогодні це роблять воїни на сході України: «Тоді, в умовах ворожого оточення, українці змогли об’єднатися і відродити власну державність. Десятитисячні армії зупинялися перед героїзмом невеликих з’єднань періоду Західноукраїнської Народної Республіки. Тому ми повинні пам’ятати наших героїв і на їхньому прикладі виховувати майбутні покоління», – зазначив Степан Барна.

Довідково, Західноукраїнська Народна Республіка — українська держава, що фактично існувала протягом 1918-19 рр., формально ж і до 1923 р. на території Західної України зі столицею у Львові. Тернопіль, до слова, вважається другою столицею ЗУНР. Постала після Першої світової війни в результаті розпаду Австро-Угорщини. Проголошена 19 жовтня 1918 року. Охоплювала територію заселену українцями — Галичину, Буковину й Закарпаття.

null

 

null

 

null

Більше фото.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зрив, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ОДА, #тернопіль, #тернопільські новини, #УПА
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: