Тернопіль: Проїзд у тролейбусі – від п’яти гривень (Інфографіка)

01.11.2018 11:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

На черговому засіданні виконавчого комітету ухвалили рішення про затвердження нового тарифу на перевезення пасажирів автомобільним та електричним транспортом у Тернополі.

Цій процедурі передувало вивчення та економічний розрахунок тарифу на послуги пасажирського автомобільного перевезення відповідно до наказу Міністерства транспорту та зв’язків України №1175 від 17. 11. 2009 р. і розрахунок тарифу на послуги міського електричного транспорту відповідно до наказу Міністерства інфраструктури України №940 від 25. 11. 2013 р.

Відтак, з 1 листопада вартість проїзду в тролейбусах становить 5 гривень для мешканців, які скористаються персоніфікованою «Картою тернополянина», 6 гривень - при сплаті неперсоніфікованим електронним проїзним квитком або безконтактною банківською карткою та 8 гривень - при готівковому розрахунку.

Учні у тролейбусах платитимуть 2,5 грн і 3 грн - в автобусах і маршрутках, а студенти – 2,5 грн. у тролейбусах та 3 грн - в автобусах, які курсують у звичайному режимі руху.

null«Питання про підняття тарифів у Тернополі є досить болючим, проте таке вимушене підвищення ціни на проїзд спричинене катастрофічною ситуацією, яка зараз спостерігається у КП «Тернопільелектротранс», так і у приватних перевізників, - коментує начальник транспорту, комунікацій та зв’язку Ігор Мединський. - Це спричинено неспроможністю покривати власні витрати через значне підвищення вартості електроенергії та пального, дороговартісний ремонт транспорту, середній вік якого 25 років, та нестачею коштів на виплату заробітної плати водіям».

Зауважимо, що для власників «Карти тернополянина» вартість проїзду в громадському транспорті, як і раніше залишається найнижчою. Відповідно, з персоніфікованою «Картою тернополянина» тариф на проїзд становитиме 5 грн у тролейбусі та 6 грн - у маршрутці. Натомість найвища вартість проїзду залишиться для пасажирів, які сплачуватимуть готівкою. Така автоматизована система оплати проїзду допоможе тернополянам заощаджувати кошти (3 грн під час кожної поїздки), а контролюючим органам і надалі вести належний облік фактично наданих транспортних послуг міським пасажирським транспортом.

Також нагадаємо, що при наявності пільгової «Карти тернополянина» всі категорії пільгового населення у тролейбусах і маршрутках перевозяться безкоштовно та у необмеженій кількості. Учасники бойових дій та добровольці надалі їздитимуть безкоштовно та без обмежень лише при наявності посвідчення «Учасника бойових дій» та посвідчення добровольця.

null
Картки можна поповнити ТУТ.
 
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі