Обладнання для шкільних фізичних дослідів, спортиний майданчик та техніка для виготовлення біометричних паспортів – у Шумській ОТГ відкрили проекти програми USAID DOBRE

Опубліковано:
31 Жовтня, 2018

У вівторок, 30 жовтня у Шумській об’єднаній територіальній громаді керівник програми DOBRE Беррі Рід та менеджер проектів USAID Марат Кюрчевський передали обладнання для кабінету фізики Шумського НВК – 4 цифрові комп’ютерні вимірювальні комплекси. Завдяки приладам учні зможуть проводити досліди та наочно й більш ґрунтовно вивчати науку.

Також на подвір’ї школи встановили тренажерний майданчик, ще один відкрили у селі Рохманів.

«Для програми DOBRE  дуже важливо підтримувати такі децентралізаційні проекти. Особливо коли це допомагає вибудовувати зв’язки всередині громади, покращувати розуміння між владою та мешканцями задля кращих послуг та результативоності». – підкреслив керівник програми DOBRE Беррі Рід.

У рамках проекту в Шумському ЦНАПі обладнали робоче місце для збору даних на виготовлення біометричних паспортів. Оцифровані підписи та відбитки пальця в центрі надання адмінпослуг збирали вже давно. Але черга, за словами керівниці центру Людмили Мельничук, зараз розписана аж до січня 2019. Тому і вирішили розширити відділ для охочих замовити закордонний паспорт чи ID-картку. Загалом Шумський ЦНАП вже надає більше 210 послуг – це один з найкращих показників в Україні.

Об’єкти створювались на умовах співфінансування. 70% вартості надавала програма USAID DOBRE, а решту забезпечувала громада.

«Об’єднані громади працюють в нових умовах: бюджетних, законодавчих. Дуже важливо підставити їм плече, допомогти у розвитку. І через тренінги і через навчання персоналу, і через конкретні проекти, які «можна помацати». Я дуже радий можливості USAID допомогти громадам через програму DOBRE. Наш внесок – це гроші американських платників податків. І дуже символічно, що людям, громадам, які хочуть розвиватися в Україні допомагають американські громадяни». – розповів менеджер проектів USAID Марат Кюрчевський 

Це не перша активність громади із програмою DOBRE. За півтора роки співпраці було втілена низка проектів, зокрема відпочинкові зони з арт-об’єктами «Алея парасольок» та «Містечко дитячої мрії», проект «Арт-вулик», фотоальбомом «Шумська громада. Погляд крізь об’єктив» та інші.

null

 

null

 

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ОТГ, #тернопіль, #тернопільські новини, #шумск
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: