Чому тернопільські «моржі» вперше подали проект на громадський бюджет?

Опубліковано:
31 Жовтня, 2018

Громадська організація любителів зимового плавання майже одна з найстаріших у Тернополі. Але їх діяльність більше спиралась на внески учасників клубу “Нептун”. В останні роки організація вибрала нового керівника і почала рухатись у напрямку позитивних змін.

Територія біля створеного у 80-х роках басейну з проточною водою, який тернополяни знають, як “моржатник”, була приведена у порядок силами самих “моржів”, почищений водосток, відремонтовані сходи у воду та покриті безпечним покриттям. Біля будиночку, де роздягаються загартовані люди, додалось нових спортивних знарядь, створених власнороуч, у середині також власноруч зроблені тренажери за ескізами відомих у світі відновлення здоров’я людей. Все майно відтепер має свої регістраційні номери, створена прозора система обліку членських внесків. Появився довгоочікуваний санвузол. Були знову відновлені і проведені кілька років поспіль змагання з зимового плавання, які можуть отримати статус Всеукраїнські, так як учасники приїжджали з різних міст України.

Також традиційно змагання відкривають початок сезону зимового плавання. На свято Водохреща спільними зусиллями ГО “Нептун”, волонтерів та Тернопільської міської ради моржі організовують зустріч усіх, хто хоче зануритись у Йорданську воду. Гостей зустрічають театралізованим дійством, музикою, гарячим чаєм, рибною юшкою.

Цього року клуб отримав сертифікат за встановлення рекорду “Найбільша кількість людей, що прийшла зануритись на свято Водохреща”, а також клуб має рекорди “Наймолодший морж Тернополя” та “Найстарший морж Тернополя”. По при всі успіхи, клуб не може запрацювати більш ефективно – адже приміщення у яких можна проводити зустрічі зі всіма бажаючими покращити своє здоров’я та також приймати гостей з сусідніх міст та країн, потребує ремонту стін, підлоги та даху. Саме тому цьогоріч ГО “Нептун” прийняло рішення прийняти участь у Громадському бюджеті Тернополя та подав малий проект №9 “Організація центру загартовування тернополян та реконструкції приміщень для оздоровчих процедур.” 

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громадський бюджет, #нептун, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: