Цьогоріч на Тернопільщині на початку осені зареєстрували 10 випадків лептоспірозу

Опубліковано:
31 Жовтня, 2018

Вересень є періодом, коли найчастіше у році трапляються випадки лептоспірозу. У другій половині місяця на Тернопільщині лікарі зареєстрували 10 людей, які підхопили цю інфекцію, – розповідає лікар-епідеміолог Тернопільського обласного лабораторного це центру МОЗ України Світлана Маціпура.   

«У вересні збільшується чисельність гризунів і тому у цей час є більша ймовірність підхопити лептоспіроз. Крім того, в Тернопільській області лептоспіроз є найбільш розповсюдженим зооантропонозним захворюванням. За результатами оцінки багаторічної динаміки захворюваності, епідемічна ситуація щодо лептоспірозу розцінюється як нестійка. Щорічно реєструємо спорадичні випадки захворювання серед людей. Показник захворюваності є стабільно високим і перевищує середні державні показники. За первинними терміновими повідомленнями, за останні тижні вересня 2018 року ми зареєстрували  10 випадків лептоспірозу. Їх ми фіксували у жителів Борщівського, Бучацького, Гусятинського, Заліщицького, Зборівського, Лановецького, Теребовлянського районів та  Тернополя. За даними епідрозслідування, можемо сказати, що умовами, які сприяли зараженню – є ведення домашнього господарства, утримання сільськогосподарських тварин, виконання польових робіт та контакт з річковою водою, рибалка, купання у водоймах», – каже Світлана Маціпура.

Епідеміологи закликають жителів області бути обережними, щоб не підхопити інфекції від гризунів, адже лептоспіроз є небезпечним захворюванням, яке інколи закінчується летально.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гризун, #лептоспіроз, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #статистика, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: