На Тернопільщині за 8 місяців зареєстрували 7 спалахів сальмонельозу

Опубліковано:
30 Жовтня, 2018

На Тернопільщині за 8 місяців зареєстрували 7 спалахів сальмонельозу, а також одне групове захворювання (сімейне вогнище). Інфекцію підхопили 68 людей, з яких 44 – діти. Спалахи фіксували у побуті – 4, в організованих колективах – 2 та 1 – у закладі громадського харчування. Про це повідомляють фахівці Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України.

«Домінуючим збудником, що був виділений від хворих, контактних осіб та з об’єктів зовнішнього середовища під час спалахів – є Salmonella enteritidis, і лише в одному – Salmonella typhіmurium. За результатами перевірок, можна зробити висновок, що ймовірне джерело інфекції – хворі свійські птиці, сировину яких використовували під час приготування страв, а це курячі або качині яйця та куряче м’ясо. Факторами передачі інфекції були харчові продукти, готові страви та сировина», – повідомляють у Тернопільському обласному лабораторному центрі МОЗ України.

Лікарі застерігають жителів Тернопільщини, щоб купуючи яйця та м’ясні й молочні продукти, уважно перевіряли їх якість, термін придатності та походження продукції. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сальмонельоз, #статистика, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: