Тернопільські медики розповіли, чи варто пити молоко після 40 років

Опубліковано:
30 Жовтня, 2018

Лікарі Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України зауважують, що часто люди запитують, чи варто вживати молоко після 40 років, адже існує думка, що у такому віці воно лише шкодить здоров’ю.

«Така думка з’явилася через те, що у деяких людей молоко викликає збій в роботі кишечника. Проте, українці повністю адаптовані під цей продукт, оскільки п’ють  його з покоління в покоління. Чого не можна сказати, наприклад, про африканців. Якщо африканець вип’є стакан молока, – то ймовірно це призведе до нетравлення. Звідси і пішли різні версії, що ніби-то після певного віку краще відмовитися від цього напою.

Безумовно, є випадки індивідуальної непереносимості, тобто коли в організмі не виробляється лактаза, що переробляє молочний цукор – лактозу. Це провокує метеоризм. Змінити це насправді  легко – треба замінити молоко на будь-який кисломолочний продукт. На мою думку, якщо людина добре переносить цей продукт, то відмовлятися від нього не варто. Молочний кальцій – це найкраща форма кальцію, яка тільки може бути», – каже заступник директора Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України Юрій Дементьєв.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лікар, #молоко, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: