Тернопільські лікарі розповіли, чи справді обов’язково щодня випивати 1,5-2 л води

Опубліковано:
29 Жовтня, 2018

Тернопільські лікарі наголошують що чиста вода є найпотужнішим засобом детоксу. Вона  допомагає підтримувати в хорошому стані шкіру, кишечник та метаболізм. Існує думка, що аби організм працював добре – щодня кожній людині треба випивати 1,5-2 літра води. Та насправді, це не так, каже заступник директора Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України Юрій Дементьєв.

«Визначають кількість води на добу – треба враховувати, що кожен організм особливий і комусь вистачить одного літра, а потрібно навіть три. Все залежить від маси тіла і від того, наскільки цей організм зашлакований. Насправді почуття спраги не може об’єктивно показати, яку кількість рідини треба вживати. Є, так звані, «нерозпиті» люди – це коли людина довго не п’є, організм підлаштовується під її потреби. Простіше за все визначати так: масу тіла помножити на 30 мл. Якщо людина важить 70 кілограмів, ми повинні цю цифру помножити на 30. У підсумку отримаємо 2,1 літра. Важливо враховувати не тільки чисту воду, а й неміцно заварений чай, різні трав’яні настої і т.д. В цілому – будь-яку рідину, в якій немає цукру і молока», – розповідає Юрій Дементьєв.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вода, #лікар, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: