Фізично відвідати усі чотири локації першого у цьому році осінній сільськогосподарський ярмарок що пройшов у суботу 20 жовтня, не зміг. Але де торгували сільгоспвиробники, фермери, сільські підприємці й одноосібники на масиві Східний та в районі центрального стадіону вдалося. Кажуть, хто рано встав, той застав. Капусту по 6 грн за кг забрали усю, така ж історія з борошном його забракло. Налякані тернополяни постійно збільшення ціни на цей купляли по 10 й більше кг. а мішок цукру можна було у переробників із Збаража ТОВ «Радехів-цукор» придбати за ціною 520 грн за мішок. Ходовими були яблука, виноград. саджанці фруктових дерев капуста, свинина, ковбасні із Заліщицького району.

– На обласну торговицю ми привезли 10 автомашин із свіжими продуктами. фруктами, крупами й борошном,- каже головний аграрник району, заслужений працівник сільського господарства України Іван Тимчук. Дякую їм за взаєморозуміння. Яблука декілька осінніх вітчизняних та імпортних сортів за ціною 6 грн за кг пропонував директор підприємства « Заліщицькі сади» с.Угринківці, Віктор Данилюк, сонячнячний і дуже смачний виноград підприємець з с. Добрівляни Микола Гуйван, а саджанці фруктових і кісточкових дерев на 60-80 % нижче ринкових розкупляли в садівника- аматора із 30- річним стажем Василя Дем’яніва із с. Зозулинців. Покупці й продавці задоволені.

Картоплю, крупи у повному асортименті, копченості й ковбасні вироби та городину крамували сільські трудівники сільгосппідприємств Підгаєцького району. Всього п’ять навантажених харчами й садовиною автомашин.

– Я задоволена ярмарком.- каже пенсіонерка, тернополянка пані Марія. Ми з чоловіком на зиму купили мішок цукру, борошна. сітку капусти. Значно дешевше, ніж на ринках Тернополя. Зараз приїде сусід й забери їх, а в понеділок капусту посічу, буду мати й квашену й на голубці, капустняк і борщ. й салати. Серйозних нарікань не довелося почути, а навпаки слова подяки трудівникам наших полів, садів, пасік й ферм. На цій локації торгували сільгоспвиробники Підволочиського району.

Здається не було занадто багатолюдно біля торгових рядів автомашин й яток в Центрі. Люди купувавли конкретний товар- картоплю з СФНГ «Коваль» с. Васильківці Гусятинського району, ковбасні вироби сало з Монастирського району, курячі яйця за 20 гривень десяток штук. яблука, капусту. борошно та цукор з Теребовлянського району, борошно, муку. тверді сири. кондитерській вироби з Чортківщини. Медами і бджолиними цілющими продуктами пригощав відомий пасічник з с. Козівка Тернопільського району Степан Дека разом із своїм зятем Олегом. Було тут вдосталь макаронних виробів з Поділля, риба, консерви

Ярмарок в дечому змінив формат, але не суть. Сільські підприємці Тернопільщини вважають, що біднішим став народ. Важко їм щось заперечити.

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #продукти, #тернопіль, #тернопільські новини, #ярмарок
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: