Kyiv Investment Week – потужні інвестиційні можливості для України

Опубліковано:
26 Жовтня, 2018

З 15 по 19 жовтня в Києві відбувся інвестиційний тиждень Kyiv Investment Week. Це серія ділових і технологічних подій для інвесторів, бізнес-ангелів, стартаперів і підприємців зі всієї Європи. У ці п’ять днів столиця України стала головним європейським майданчиком для спілкування міжнародного й українського бізнесу. Загалом, 8 заходів зібрали майже 3000 учасників і 130 спікерів з країн Європи, Америки й Азії. Мета Kyiv Investment Week – презентувати Україну іноземним інвесторам і допомогти учасникам встановити нові бізнес-контакти та зміцнити партнерські стосунки.

null

Ключовою подією тижня став Київський міжнародний економічний форум (КМЕФ). Він відбувся 18-19 жовтня і зібрав разом економістів зі світовим ім’ям, відомих бізнесменів, інвесторів і візіонерів з-понад тридцяти країн. Лейтмотивом форуму стало майбутнє країн у високотехнологічному світі.

null

Київський міжнародний економічний форум (Kyiv International Economic Forum, KIEF) – постійно діючий майданчик для формування стратегії економічного розвитку України. Орієнтований на організацію діалогу експертів, бізнесу та влади, запозичення найкращого світового досвіду, створення «дорожньої карти» розвитку та сприяння конвертації ідей у реальні дії.

null

Віце-президент Міжнародної торгової палати Тарас Демкура у рамках форуму провів десятки бізнес-зустрічей та прийняв пропозицію від Олексія Чуєва та Володимира Чепового долучитися до проекту «Бізнес 100». Це проект для власників українських компаній, що ведуть свій бізнес прозоро, беруть участь e соціальних проектах та інвестують в майбутнє України.

До «Бізнес 100» вже долучились провідні бізнесмени України, зокрема Віталій Антонов, Василь Хмельницький, Юрій Косюк та інші.

«Це можливість вчитися у провідних експертів у різних галузях економіки, це можливість поспілкуватися у неформальній атмосфері з власником BlaBlaCar Ніколя Брюссоном, власником General Elektrik, засновником форуму Василем Хмельницьким, Віталієм Антоновим та іншими власниками глобальних компаній», – зазначив віце-президент Міжнародної торгової палати Тарас Демкура.

null

Відкрив форум Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Він  зауважив, що для України важливий не тільки обсяг інвестицій, а й успіх цих інвестицій.

Учасники заходу у перший день його робити мали можливість почути цікаві виступи і подискутувати. Зокрема Василь Хмельницький, засновник інвестиційної групи UFuture та ініціатор КМЕФ, зауважив, що Україні потрібно створювати екосистему, яка би заохочувала спеціалістів працювати тут, а не виїжджати за кордон. Співзасновник та CEO BlaBlaCar Ніколя Брюссон під час пленарного засідання, присвяченого епосі зміни парадигм, повідомив, що Україна цікавить світ не дешевою робочою силою, а талантами. Ніколя навів Кремнієву долину як приклад потужної екосистеми, що зібрала найкращі таланти, але підкреслив, що вона створювалась роками.

null

Хосе Мануель Ентреканалес, CEO компанії ACCIONA, сказав: «Плануйте завдання для себе як на майбутні 10 років, так і на найближчі 6 місяців. Короткострокові плани можуть бути гнучкими, але на 10 років варто виробити чітке бачення розвитку».

null

Під час другого дня форуму обговорення тривали в рамках тематичних панелей – «Нові лідери у цифровому світі» та «Покоління штучного інтелекту». Зокрема Стів Гуггенхаймер, корпоративний віце-президент Microsoft, розповів про три ключові фактори, на яких базується майбутнє штучного інтелекту – хмара, дані, алгоритм.

null

На панельній дискусії «Інвестиції у турбулентному світі: які стратегії перемагають?” серед спікерів був Борис Ложкін, інвестор, віце-президент Всесвітнього єврейського конгресу; Віталій Антонов, президент ПАТ «Концерн Галнафтогаз»; Ігор Ліскі, Голова Ради Директорів групи компаній «Ефективні інвестиції».

Друга панель «Творці майбутнього» – куди буде рухатися світ була представлена такими спікерами: Євген Уткін, Василь Хмельницький, Петро Пилипюк.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бізнес, #Демкура, #інвестиція, #київ, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #форум
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: