Тернопільщина та Львівщина на малюнках ХІХ століття

22.10.2018 16:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

До нашого часу дійшло небагато зображень міст та сіл Тернопільщини, які б датувались ХІХ століттям.

Читайте також

Мешканці села Нагірнянка на фото 1925 року
Яким був Чортків в міжвоєнний період: ретро світлини
Чортків, який вражає: на фото до 1918 року

Сьогодні Новини Тернопільщини хочуть поділитись із своїми читачами мальовничими картинами, на яких зображені архітектурні пам’ятки Львівщини та Тернопільщини. Усі зображення датуються 1847 роком. Їх автором є Мацей Боґуш Зиґмунт Стенчинський пол. Maciej Bogusz Zygmunt Stęczyński), який народивс 1814 року в селі  Германовичі, Королівство Галичини та Володимирії, нині це ґміна Перемишль Перемишльського повіту Підкарпатського воєводства. Мацей Стенчинський був відомим польським поетом і художником. Він є автором багатьох робіт, на яких зображені міста, містечка, села та відомі місця у Галичині, а саме Бучач, Белз, Олесько, Підкамінь та Золотий Потік. Саме ці малюнки вдалось розшукати.

За життя художник багато подорожував по горах Карпатах, Бескидах та Татрах, шукаючи вдалі панорами для своїх творінь. Помер художник Мацей Стенчинський в  1890 році.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null
Руїни монастиря в Бучачі, Тернопільщина, 1847 р.

 

null
Золотий Потік, Тернопільщина, 1847 р.

 

null
Белз, Львівщина, 1847 р.

 

null
Замок в Олеську, Львівщина, 1847 р.

 

null
Монастир, Підкамінь, Львівщина, 1847 р.

Джерело: polona.pl


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі