У Тернополі оригінально «відсвяткували» підвищення ціни на газ для населення

Опубліковано:
22 Жовтня, 2018

Тернопільські «торфові активісти» знову оригінально відреагували на підвищення ціни на газ. У той час, як по всій Україні люди виходять на акції протесту проти «тарифного геноциду» Уряду, у Тернополі купка осіб, серед яких є колишні працівники міської ради, продовжують проводити «перфоменси» проти нового енергетичного проекту, що має всі шанси зупинити цей «геноцид». 

Активісти привітали тернополян з підвищенням ціни на газ

19 жовтня Гройсман заявив, що уряд вирішив підняти ціни на газ для населення з 1 листопада – вартість зросте на 23,5%. Це шокувало абсолютну більшість тернополян. Арифметичні підрахунки показують, що, аби оплатити «золотий газ», значній частині тернополян доведеться віддати ВСЮ зарплату. Адже нова система нарахування субсидій позбавила цього права більше половини тернополян, які отримували субсидії минулого року. Ситуація у місті дійсно критична. Треба терміново шукати вихід.

Однак такі «побутові» проблеми у Тернополі хвилюють не всіх. Група так званих «торфових активістів» провела оригінальну акцію під назвою «На пікнік» до мера. В період «осіннього загострення» стають модними оригінальні перформенси. Суть такої «вистави» звелась до розпалювання багаття у бочці для приготування шашлику та торф’яній крихті.  

Бджоли проти меду

Тобто активісти чомусь протестують проти нової системи опалення великих міст, яка забезпечує 30% економію у порівнянні з газовими котельнями (а після підвищення ціни на газ – економія ще більша). Показово, що боротьба з котельнями на альтернативних джерелах палива йде паралельно з підвищенням ціни на газ. Адже природно, коли один товар або послуга необґрунтовано дорожчає, ми шукаємо більш дешевший варіант. Саме так діє міська влада Тернополя. 

З 1 листопада ціна на газ для газопостачальних компаній складе 8.550 гривень за тисячу кубометрів. Саме для того, щоб якось зменшити тарифний тягар на міське Теплокомуненерго й на сімейні бюджети тернополян, реалізується проект котелень на «альтернативі». 

Ось таке зовсім не дивне співпадіння, коли олігархи та активісти діють спільно: перші підвищують ціну на газ, а другі – захищають газову монополію в українських містах. 

Чи можна тепер взагалі вірити групі «бджіл», які активно борються проти «меду»? Чи варто пройти повз них і три рази сплюнути.

Тарас Жавлій, з акції протесту «Барбекю з мером»

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #газ, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ціна акція
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: