Як отримати дозвіл на зброю: коротка інструкція

19.10.2018 17:43   Джерело: Протокол
Опубліковано : Новини Тернопілля

Питання придбання та зберіганні зброї дуже гостро стоїть перед мешканцями країни. У порівнянні з попередніми роками кількість власників зброї збільшилася більш ніж на 12%. Згідно зі статистичними даними, в Україні більше двох мільйони людей мають дозвіл на зброю, яка кількість зброї знаходиться в тіні можна тільки здогадуватися. Така тенденція простежується досить довго: ситуація на сході (війна), криміногенна ситуація в країні, наслідки «Закону Савченко» і реформування МВС змушують людей шукати ефективні способи захисту свого життя і власності власними силами.

Станом на сьогодні, керуючись українськими законами, юридично можливо придбати зброю для самооборони, але тільки з категорії мисливських рушниць або карабінів. Отже, розглянемо детальніше. Щоб отримати дозвіл на зброю, необхідно буде зібрати такі документи:

- Форма медичного сертифіката 127 / о. Діє протягом трьох років, а його вартість становить близько 160 гривень;

- Свідоцтво про відповідальність, видане в Міністерстві внутрішніх справ. Це буде коштувати 90-100 гривень. Термін дії від 1 до 12 днів;

- Свідоцтво про проходження стрілецьких курсів відповідно до програми Міністерства внутрішніх справ в одному зі стрілецьких і спортивних клубів;

- Обов'язкове страхування цивільної відповідальності за шкоду, яка може бути випадково заподіяно третій стороні. Страхування на три роки буде коштувати близько 50 гривень;

- Заявка на отримання дозволу на придбання зброї. Вона заповнюється відділом дозвільної системи Міністерства внутрішніх справ за місцем проживання.

Після збору документів, Вам потрібно буде сплатити збір дозвільної системи і обов'язково надати чек (близько 50 гривень). Дозволи видаються підрозділами дозвільної системи Міністерства внутрішніх справ України.

"Ще один вид зброї для захисту це травматична але право на її носіння є не у всіх. Відповідно до законодавства таку зброю мають право носити виключно народні депутати, журналісти, родичі судових і правоохоронних органів, особи які беруть участь у кримінальному судочинстві, а також громадяни, які охороняють громадський порядок і державний кордон (дружинники)."

Після подачі необхідних документів дозвіл буде видано протягом місяця. За фактом видається спеціальна форма (бланк суворої звітності), яка складається з трьох компонентів: перша залишається в Міністерстві внутрішніх справ, дві інші берете з собою в збройовий магазин і купуєте зброю. Потім співробітники магазина залишають собі другу частину, а в третьому вписуються характеристики зброї і її віддають вам. Термін дії дозволу на покупку зброї становить 3 місяці.

Після придбання зброї протягом 10 днів вона має бути зареєстрована в дозвільній системі Міністерства внутрішніх справ. Після цього протягом двох тижнів ви отримаєте остаточний документ, що дозволяє зберігати і носити зброю.

Потім необхідно провести контрольний знімок для отримання результатів у базі Міністерства внутрішніх справ. Про це Вам необхідно буде мати при собі власну зброю, дозвіл на нього, паспорт і три штатних патрона. Також обов'язковим є наявність сейфа для зберігання.

Зброя і боєприпаси до неї, його основні частини повинні зберігатися в металевих коробках, сейфах за місцем проживання власника.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Протокол  

Коментарі