Через перекриття дороги «газовими активістами» покалічили молоду працівницю патрульної поліції

18.10.2018 08:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Вже не перший рік в Тернополі активно протидіють роботі еклогічно чистих котелень на альтернативному паливі, декілька десятків молодих людей, які називають себе активістами. Раніше вони займались мирними пікетуваннями, а нещодавно перейшли до практики перекриття доріг. На минулому тижні «газові активісти» двічі перекривали дорогу державного значення по вул.15 Квітня. Поліція їм не протидіяла. Були намагання вести діалог з протестувальниками, але «активісти» не звертали увагу на ці дрібниці. Згодом ця бездіяльність із боку правоохоронних органів призвела до трагедії. Як наслідок після третього перекриття дороги пролилася перша кров – постраждала працівниця патрульної поліції.

Тернополяни вимагають вибачень

Черепно-мозкова травма, розбите лице, рвані рани – у Тернополі серйозно постраждала патрульна поліцейська під час перекриття дороги 13 жовтня на несанкціонованій акції протесту. Це ціна «демократичних» методів роботи тернопільської поліції.

Неправочинні перекриття руху транспортних засобів в районі БАМу – по вулиці 15 Квітня, Тарнавського та проспекту Степана Бандери у Тернополі тривали декілька днів.

Під час таких акцій пролилася перша кров – поліцейської. Як йдеться на сайті управління Патрульної поліції, дівчина-поліцейська в форменому одязі та світловідбиваючому жилеті регулювала дорожній рух, як водій автомобіля ВАЗ, не обравши безпечної швидкості, наїхав на неї. Як повідомив на свої сторінці у «Фейсбуці» тернополянин Святослав Журовський, наїзд стався не з вини дівчини, а через незаконні дії активістів.

Як наголосив містянин, під час несанкціонованого протесту поліцейські були змушені посилено забезпечувати безпеку дорожнього руху та публічний порядок. Одна із працівниць поліції, за словами тернополянина, попала під роздачу на недолугій акції.

«В Україні це вже не перший випадок, коли поліцейські навіть гинули, виконуючи свій обов'язок на акціях протесту. Це не “Беркут” на Майдані, це звичайний працівник поліції, який слідкував за безпекою протестуючих на недолугій і несанкціонованій акції. Ця кров на організаторах і всіх учасниках, які незаконно блокували рух транспорту. Якщо у них є хоч грам людяності, вони зобов'язані публічно вибачитись перед цією жінкою, взяти на себе весь фінансовий тягар лікування + моральні збитки», — наголосив Святослав Журовський. Тернополянин зауважив, що кожен тверезомислячий тернополянин теж чекає вибачень від активістів за увесь безлад, який вони вчинили в місті протягом останніх днів. Як підмітив пан Святослав, жодна політична амбіція, жодне бажання виконувати брудні політичні замовлення не вартує втрати людського здоров'я і життя, тим більше людини, яка захищала їх своїм тілом.

Що ж стало причиною цієї справжньої трагедії, хто вивів на вулицю купку людей, які перекрили рух транспорту?

Чому перекривають вулиці?

Це так звані борці проти «альтернативи», які прикриваються словами, що тернопільські котельні на альтернативних джерелах палива не мають необхідних державних дозволів. Однак це не правда. Людей банально дурять.

Ось конкретні факти, документи та дозволи контролюючих органів, які дозволяють будівництво та функціонування у Тернополі котелень на альтернативних джерелах палива.

null

Хто насправді стоїть за перекриттям вулиць?

Тепер стає зрозумілим, чому активісти перекривають дороги, чому на олігархічних каналах показують замовні матеріали про шкоду нових котелень.

Олігархи постачають дорогий газ Тернополю і не зацікавлені, щоб тернопільські котельні переходили на дешеву альтернативу. І вони намагаються на корінні «обрізати» саму ідею використання у Тернополі альтернативної енергетики. Адже на кону сотні мільйонів гривень, які щороку тернополяни платять газовим олігархам. І для цього вони найняли так званих «професійних активістів». Мета їх – не допустити у Тернополі котельні на альтернативі.

І для цього вони вирішили піти в останню атаку зірвати у Тернополі опалювальний сезон. Навіть якщо це не вдасться зробити по всьому місту, вони сподіваються заблокувати роботу 7 котелень, де планується використовувати альтернативне паливо. Щоб міський голова був змушений прийти до них з покаянням та публічно відмовитися від проекту повної відмови від використання газу котельнями.

І тепер вони перейшли межу. Пролили невинну кров.

Газові олігархи це: Російська олігархічна група Костянтина Григоришина. Російський олігарх Костянтин Григоришин контролює ВАТ «Тернопільобленерго». Більше того, його група контролює левову частку українського ринку нафтопродуктів та газу. Олігархічна група Дмитра Фірташа. Другий за активністю борець проти альтернативи, виходець з Тернопільщини, який зараз переховується від американського правосуддя в Австрії, Дмитро Фірташ. Він є власником «Тернопільміськгазу» та до появи котелень на альтернативі – був монополістом у Тернополі. Більше того, саме структури Фірташа контролюють ринок продажу газу в Україні.

Тарас Мельник


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі