Від кого ховається потенційний покупець заводу «Оріон»?

17.10.2018 12:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Галина Кіт

Державний пакет акцій Тернопільського заводу «Оріон» продавали на аукціоні 11 жовтня. Найбільшу ставку на торгах зробило ТзОВ «Самбірський радіозавод «Сигнал».

У реєстраційних даних товариства цікавим є наступне. Зареєстрований в Самборі завод на певних Коцюмбас Олександру та Миколу Богдановичів, має у своєму статуті всього на всього 1000 грн. Тоді як «Оріон» вони викупили на торгах аж за 57 000 100 грн! А крім ТзОВ із такою назвою, зареєстроване ще й акціонерне товариство «Самбірський радіозавод «Сигнал». Далі ще цікавіше.

Цей переможець підняв ставку іншого бажаючого купити «Оріон» (57 000 000 грн – ТОВ «Ай К’ю Інвест») лише на 100 грн. При цьому статутний капітал в тернопільського «Ай К’ю Інвест» в рази більший – 10 млн. грн.

Питань виникає чимало. Щоб отримати відповіді на них, ми зателефонували у «Сигнал». Але за вказаним у реєстраційних даних номером – не відповіли, а через кілька секунд нам зателефонували з львівського номеру і після «алло» - поклали слухавку. Далі за цим телефоном так і не відповідали. А от через вказані на сайті Самбірського радіозаводу контакти нам вдалося поспілкуватися з працівницею Галиною. Жінка передала керівництву наше прохання почути відповіді на кілька питань, але дирекція переказала, що ніяких коментарів не дає, бо не має часу.

null

 

null

То ж як підприємство з Львівщини із 1000 грн в статуті змогло придбати тернопільський завод за більш, ніж 57 млн. грн, при цьому піднявши ставку попередника всього на 100 грн? Чи сплатить «Сигнал» суму викупу протягом 30-ти днів, як вимагають правила? Якщо так, то де новий власник візьме таку суму? Яку господарську діяльність проводитимуть далі на «Оріоні»? Чи збережуть робочі місця тих сотень людей, які сьогодні там працюють? Та найголовніше, чи не «поріжуть» і розпродадуть «Оріон», як це роблять з іншими держпідприємствами?

Продовження буде.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі