Працівників яких професій зараз найбільше потребують на Тернопільщині?

Опубліковано:
17 Жовтня, 2018

У 2018 році понад 6 000 роботодавців подали до служби зайнятості Тернопільщини інформацію про 33 200 вакансій, з них 7% – із заробітною платою вищою від середньої по області, 32% – з мінімальною. Також у базі даних служби зайнятості містилось 6 900 пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

«На 1 жовтня цього року актуальними були 3077 вакансій, зокрема,  для робітників – 1897, для службовців – 867, для осіб, які не потребують спеціальної підготовки, – 313. Найчастіше роботодавці зараз потребують  операторів котельні, водіїв автотранспортних засобів, бухгалтерів, менеджерів, продавців, кухарів, трактористів, медсестер. Стабільним залишається попит на працівників, які не потребують спеціальної підготовки – підсобних робітників, вантажників та прибиральників службових приміщень», – каже директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.

На 1 жовтня 2018 року на обліку в службі зайнятості перебувають  7816 безробітних. З них: більше половини – жінки, третина – молодь віком до 35 років. Серед безробітних 40,3% – службовці; 50,1% – з вищою освітою.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вакансія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #професія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: