Голова Федерації плавання України в області Олександр Малішевский: «У планах побудувати на Тернопільщині новий 50-метровий басейн»

Опубліковано:
14 Жовтня, 2018

Втретє 6-7 жовтня Клуб ветеранів плавання «Євро-Львів» проводив Міжнародний турнір з плавання в категорії «Мастерс» – «Кубок ЛЕВА». На змагання з’їхалося понад 226 плавців із 43 клубів та команд шести країн. Вік учасників – від 25 до 84 років. Участь у змаганнях взяли й 10 павців-ветеранів із Тернополя. Наші ветерани плавання вибороли  3 золотих, 8 срібних і 7 бронзових. Підтримала наших спортсменів тернопільська пивоварня «Опілля».

null

Детальніше про змагання розповів Олександр Малашевський, голова Федерації плавання України в Тернопільський області.

– Насамперед, які враження від турніру?

– На блакитних доріжках 50-метрового басейну стартували спортсмени з України, Франції, Естонії, Литви, Білорусі, Молдови. Серед них – і чемпіони, і рекордсмени Європи, світу та Олімпійських ігор, плавці і плавчині, що входять в топ-десятки чинного рейтингу кращих плавців світу у своїх вікових категоріях. За офіційною інформацією, на турнірі «Кубок Лева» стартував 221 спортсмен: категорія «Мастерс» – 149 спортсменів (34 жінки і 115 чоловіків), 5 спортсменів категорії «Пре-Мастерс» (3 жінки і 2 чоловіки), 67 спортсменів категорій «Молодіжні» (17 дівчат і 50 хлопців). Крм цього, на цьорічному турнірі до «Мастерс» долучились «Пре-Мастерс», тобто наймолодша «нульова» категорія (категорія 20-24), та молоді учасники змагань категорій «Молодіжні» – хлопчики та дівчатка, юнаки і юнки – від 10 до 19 років. Цікаво було спостерігати, як за перемогу боролись та разом стартували батьки зі своїми дітьми, старше й молодше покоління.

Хочу наголосити, що організація турніру була на високому рівні. Місцем проведення було обрано один з кращих і найбільших басейнів України – басейн аквапарку «Пляж», який відзначається спортивною функціональністю, комфортністю, чудово підготовленою водою, яка дає швидкі результати на дистанції, а також обладнаний сучасними системами очистки води. Оргкомітет турніру робить все можливе, щоб наблизити змагання до європейського рівня, як в спортивному так і у відпочинковому плані. Учасники «Кубка Лева» – 2018 отримали пам’ятні подарунки, цікаві призи.

null

 

null

 

null

– Чи у нас в Тернополі спортмени мають всі умови для якісних тренувань?

– Ми маємо 3 басейни, 2 з яких – в ДЮСШ №2 і ДЮСША №1, але для Тернополя та й області загалом, це замало. Ці басейни перевантажені і не можуть вмістити всіх охочих. Обласна організація Федерації плавання існує лише п’ятий рік. Зрушення є, але ми лише встаємо на ноги. Популяризуємо цей вид спорту.

– Як ви оцінюєте фізичні дані і підготовку юних плавців?

– Охочих займатися цим видом спорту вдосталь. Це залежить як від дитини, так і від батьків. Фізична підготовка, звичайно, залишає бажати кращого. Тренери роблять усе належне, викладаються наповну. Ще одне питання – скільки виділяють тренеру для занять. Для початківця – це 45 хвилин, для спортсмена – 2 години. Звичайно, що цього навантаження недостатньо. Колись ми ходили на тренування щодня. Високі результати показують наші плавці з інваспорту. Приходять дітки з вадами зору, іншими, з ДЦП, їздять на змагання.

– Чи є майбутнє у цього виду спорту на Тернопільщині?

– Звичайно. У проекті – побудова нового, 50-метрового басейну. Ми подали міському голові Тернополя наш проект. Він зацікавлений, щоб якнайбільше дітей займалося плаванням. Проте все впирається у фінансування, потрібно 90-100 мільйонів гривень. Цих грошей нам місто поки виділити не має можливості, тому надіємось на напідтримку меценатів.

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #меценат, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #опілля, #підтримка, #плавання, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: