У «Контейнерах для благодійності» тернополян просять залишати чисті речі у поліетиленових пакетах

12.10.2018 20:13   Джерело: Доба
Опубліковано : Новини Тернопілля

Проект «Контейнери для благодійності», який став одним із переможців «Громадського бюджету», уже більше трьох місяців успішно функціонує у Тернополі. Наразі за кошти міського бюджету закуплено та розміщено на території міста п’ять спеціалізованих контейнерів, у яких кожен тернополянин може залишити одяг для дорослих і дітей, взуття, чисту постільну білизну та дитячі іграшки. До кінця місяця планується придбати ще два таких контейнери, систему відеонагляду та стелажі для зберігання речей, - пише Доба.

Як відзначає автор проекту Віктор Гунька, ідея створення соціальних контейнерів визрівала уже давно після подорожі Європою, де такі контейнери успішно функціонують уже декілька років. Проте реалізувати її у Тернополі вдалося завдяки участі у «Громадському бюджеті» та підтримці небайдужих мешканців міста.

Кожен контейнер вміщує близько 200-300 кг одягу чи взуття, які тернополяни можуть приносити цілодобово. Щотижня 10 волонтерів з благодійного фонду «Міжнародний Фонд добрих людей» проводять сортування та роздачу зібраних речей незахищеним верствам населення.

У Тернополі контейнери для благодійності знаходяться за адресами:

- вул. Острозького, 32 (навпроти шкірно-венерологічного диспансеру);

- просп. Злуки, 57 (біля магазину «Одежина», неподалік церкви Святого Архістратига Михаїла УГКЦ);

- вул. Громницького (біля супермаркету «Сільпо»), мікрорайон «Дружба»,

- вул. Петрушевича 1, (біля церкви Зарваницької Матері Божої УГКЦ), Парк Слави.

Волонтери благодійного фонду закликають тернополян долучатися до збору необхідних речей малозабезпеченим жителям міста та приносити чисті речі у поліетиленових пакетах.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Доба  

Коментарі