Аудитори Тернопільщини у Бучацькій центральній комунальній районній лікарні виявили втрат на суму понад 277 тис грн

11.10.2018 15:43   Джерело: Управління Держаудитслужби
Опубліковано : Новини Тернопілля

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області провели ревізію в Бучацькій центральній комунальній районній лікарні, під час якої виявили порушень, що призвели до втрат, на загальну суму понад 277 тис. грн.

Як встановили фахівці управління, понад 123 тис. грн установа витратила на оплату вартості комунальних послуг, спожитих сторонніми юридичними особами та виплату заробітної плати працівникам котелень, які здійснюють опалення приміщень, у тому числі і тих, які займають орендарі.

Під час ревізії аудитори також виявили випадки покриття за рахунок коштів загального фонду витрат, здійснених при наданні платних послуг, на суму 62,5 тис. грн, оплати праці за фактично невідпрацьований час та у завищених розмірах на суму 19,8 тис. грн, недоотримання коштів за оренду приміщень та за металобрухт на суму 12,2 тис. грн.

Протягом 2015–2018 років бухгалтерська служба лікарні не перерахувала до районного бюджету кошти, незаконно витрачені у попередніх бюджетних періодах, загалом на суму понад 59 тис. грн.

Через порушення законодавства з фінансових питань 16 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, до установи застосовано фінансові санкції.

Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Управління Держаудитслужби  

Коментарі