Цей політик один із перших в Україні заявив, що йде на президентські вибори-2019 року. Але на відміну від інших майбутніх кандидатів, він не обіцяє виборцям зниження тарифів, підвищення зарплат та завершення війни за три дні. Натомість – у кожному місті говорить з мешканцями про майбутнє України та необхідність перезаснування держави.

«Вам говорять: завтра граємо у футбол. А до того вас багато років вчили баскетболу. Ви приїжджаєте грати в футбол, а вас привозять на льодовий стадіон. І замість форми дають м’яч від регбі…»

Приблизно так сьогодні все влаштоване в державі, – каже Роман Безсмертний. Незрозумілі завдання, які не мають кінцевої мети, дублювання одними інституціями роботи інших,  – робиться будь-що, але не те, що призведе до розвитку країни. Проста ж людина, її добробут, взагалі не беруться до уваги.   

В середу, 10 жовтня, Роман Безсмертний, в якості майбутнього кандидата в президенти, спілкуватиметься з тернополянами. Зустріч-дискусія «Якої ми хочемо України» вже відбулась в більшості обласних центрів. Безсмертний прагне саме діалогу, обговорення, здорової суперечки аби почути від людей: що їх найбільше турбує і в якій Україні хотіли б жити. І найголовніше – якої України вони хочуть для своїх дітей та онуків. 

Задача, говорить Безсмертний, дуже проста: потрібно створити таку систему, де кожен буде займатися своєю роботою. Але для цього мало замінити старих виконавців новими. Власне, справа не у  виконавцях. Головне – розуміти напрямок руху, бачити кінцеву мету.

Ідеальна модель держави для Безсмертного, його мета  – така країна, де в центрі пріоритетів стоїть людина.  Головне, на його думку, забезпечити свободу людини. Свобода – це право працювати, заробляти, жити благополучно. «Моя свобода закінчується там, де починається ваша свобода»,  – часто повторює Безсмертний. Саме на людину повинні працювати всі державні механізми та інститути, саме з урахуванням та відштовхуючись від інтересів простого українця вони й мають бути створені.

За існуючих державних інститутів штучно взяти й поставити в центр всього людину не вийде. Адже все будувалося й жило так, що держава обслуговує свої власні інтереси, вона функціонує сама заради себе. Людина ж може бути хіба що допоміжним механізмом. В такій ситуації, на думку Безсмертного, є лише один вихід – перезаснування держави.

Це звучить трохи загрозливо й не одразу зрозуміло. Але Безсмертний вважає, що для цього потрібна лише політична воля та нова Конституція. Сам Безсмертний є один з авторів чинного Основного закону. Каже, документ писали в умовах, коли на порядку денному стояло питання: «Бути чи не бути Україні?». І тоді не знайшлося в головному документі гідного місця розділу про права людини.

Нова Конституція має закласти іншу систему організації влади. В принципі іншу. В статуті армії оборони Ізраїлю написано: солдат може видати будь-яку таємницю для того, врятувати своє життя. «В нашій армії  – до сьогоднішнього дня найбільша цінність  – це автомат. Матеріально- технічний ресурс! Втратити автомат – це найбільший злочин. Не життя, а автомат втратити!» Роман Безсмертний вважає, що без докорінної зміни існуючою ситуації розвиток держави неможливий. Так само, як і гідне життя людини в такій державі.

Роман Безсмертний виступає також за:

– введення воєнного стану на окремій території і виконання Закону про оборону. Після обрання Президентом Безсмертний вже пообіцяв видати відповідні Укази;

– негайне формування загонів територіальної оборони;

– двотурову мажоритарну систему виборів до Верховної Ради з висуненням кандидатів від місцевих партійних організацій;

– двопалатний парламент – аби всі регіони мали рівне представництво в законодавчому органі, без переваги тієї чи іншої області;

– за цивілізований ринок землі, який діятиме за чітко прописаними у законодавстві правилами.

Зустріч-дискусія із політиком, майбутнім кандидатом в Президенти відбудеться у середу, 10 жовтня в Українському Домі «Перемога» (бульвар Шевченка, 27). Початок о 12.00.

Роман Безсмертний.

ДОСЬЄ: Роману Безсмертному 52 роки. Депутат Верховної Ради чотирьох скликань. Один з авторів Конституції України. Був віце-прем’єр-міністром з питань адміністративно-територіальної реформи та заступником голови Секретаріату Президента. У 2010-2011 роках працював послом України в Білорусі. У 2015-2016 роках був представником України в політичній підгрупі тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі. Одружений.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ввізит, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #роман безсмертний, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: