У центрі Тернополя розкидали небезпечну як для собак, так і для людей отруту?

09.10.2018 11:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

Улюблениця багатьох тернополян золотистий ретрівер Мегі у четвер 4 жовтня отруїлася. Як розказує господиня собаки Марія, її пес ніколи від неї не відходив, тому вона не водила Мегі на повідку та не вдягала намордник.

Все, що колись підбирав, собака по команді вертав назад. Але в той роковий для собаки день, щось запахло так, що вона побігла далеко від господині і проковтнула швиденько вдалечі якусь їжу.

"Я прогулювала собак вранці у центрі міста у скверику біля погруддя Андрея Шептицького. В мене їх дві одного віку Мегі - було 9 років і Річі - 9 років. Це дуже контактні собаки. У ретріверів нема гену агресії, це соціальні та добрі собаки. Я не думаю, що травля бродячих собак в такий жахливий спосіб, це варіант для сучасного міста. Моя нещасна подруго, ми з нею дружили дуже,  Мегі, помирала в страшних муках. - жінка несила стримати сліз, - ця отрута не щуряча труйка, від неї ще можна відкапати собачку, а це щось таке, що не дає шансів на виживання. В собак стає густа кров і тріскають судини. Агонія триває дуже довго і це жахливо. Моїй собаці допомагали чим тільки змогли - кололи знеболююче, давали ліки, що розріджують кров, але вона була приречена кимось на смерть. А ті нещасні, котрі конають на вулиці просто гинуть від мук - в нас в дворі нещодавно так вмер собака Найда - це був вівчур, він жив тут років зо п'ять, ми її підгодовували, діти грались. Ще мертвих собак виносили зі скверику. Я пам'ятаю, що років п'ять тому я бачила біля ветлікарні цілий прицеп мертвих собак. В них були оскалені пащі та незакриті очі. Я думаю, це знову так звільняють місто від бродяжек. Це дуже неполюдські," - додає Марія.  

Врятувати домашніх собак може тільки повід і наморднік, але бродячим допоможе тільки притулок чи люди, які наважуться прийняти в себе пса. Розкидаючи отруту в смаколиках, наражають на небезпеку не тільки тварин, а і людей, вважає пані Марія, адже є безхатьки, є діти, є просто голодні люди.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі