Тернопільський осередок “Громадянської позиції” майже на 80% фінансується ТОВ “Продлюкс Плюс”. Проте є й фізособи, які жертвували на рахунок партії немалі суми. Щоправда самі донори цього не пам’ятають.

Серед фізосіб найбільше коштів внесли Арсен МарчишакМикола Лобур та Терентій Мельничук – депутати Хоростківської міськради, Зборівської райради та Вишгородоцької сільради відповідно.

Руху ЧЕСНО вдалося взяти коментарі у Марчишака та Лобура. Цікаво, що депутати взагалі не знають про те, що фінансували партію на великі суми у 2017 році. 

Я вносив членські внески, якщо це вважається фінансуванням, то так. 100 чи 120 грн здають члени партії”, – коментує Арсен Марчишак.

На зауваження стосовно того, що сума внеску від нього значно перевищує 120 грн, Марчишак додав: 

Це інше, я балотувався на посаду міського голови і вносив кошти для застави. Це були мої особисті гроші”. 

Проте сума грошової застави разом із членськими внесками складає близько 1550 грн, а Марчишак вніс понад 2800 грн.  

Микола Лобур не пам’ятає, чи вносив кошти на рахунок партії, проте виключає можливість будь-яких внесків окрім членських: 

Не фінансував. Членські внески ще не сплачував, а може й сплачував. Я не пам’ятаю. Окім членських внесків ніяких внесків не міг робити”. 

Факт того, що депутати не пам’ятають своїх внесків може свідчити про схему з боку керівників “Громадянської позиції”. Використовуючи особисті дані партійців, вони могли внести будь-яку суму від їхнього імені. 

Тут є ознаки схеми з внесення партією коштів від імені осіб, чиї персональні дані має партія. Як це відбувається? В партії є якийсь донор, який з тих чи інших причин не може особисто внести кошти на рахунок партії. І партія, щоб не втратити гроші, передає їх місцевим осередкам, а осередки заводять їх на свій рахунок від імені партійців, депутатів чи навіть випадково пов’язаних з партією екс-членів виборчих комісій. Головне, щоб в партії були їхні паспортні дані. Це, звичайно, порушення закону. Донор має особисто через банківське відділення вносити кошти. Але правоохоронні органи, на жаль, не спішать розслідувати подібні випадки”, – коментує аналітик Руху ЧЕСНО Олексій Півторак

Нагадаємо, Рух ЧЕСНО вже виявляв схожу схему в “Батьківщини” та БПП. Люди, від яких були внесені кошти, стверджували, що ані копійки партіям не давали та не знають, хто використав їхні документи.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громадянська позиція, #ландяк, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фінансує
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: