Сергій Надал про «Громадський бюджет»: Відрадно, що з року в рік тернополяни активніше долучаються до розбудови міста

Опубліковано:
8 Жовтня, 2018

Завдяки «Громадському бюджету» третій рік поспіль тернополяни розпоряджаються частиною коштів із міської скарбниці. І ця сума є однією із найбільших в Західній Україні.

«У Тернополі «великий» проект «Громадського бюджету» може мати кошторис до 1 млн 450 тис грн. На «малий» може бути спрямовано до 300 тис грн. Відрадно, що з року в рік тернополяни активніше долучаються до розбудови міста – зокрема, цього року зареєстровано 100 проектів, на загальну суму понад 68 млн. грн, авторами яких є жителі міста. Таким чином, містяни дедалі більше розуміють, що яким буде Тернопіль – залежить від них самих, від їхньої участі, активності», – зазначає міський голова Тернополя Сергій Надал.Наразі у Тернополі прийом проектів «Громадського бюджету», які будуть реалізовані у 2019 році – завершився. Усі зареєстровані проекти виносяться на розгляд Номінаційного комітету, за результатами якого буде ухвалено рішення щодо допущення проектів до голосування.А далі – кожен тернополянин зможе долучитися до визначення найбільш цікавих та корисних – голосування триватиме з 22 жовтня до 5 листопада включно.

null

Щодо інших міст, то, наприклад, у Луцьку максимальна сума на проекти «Громадського бюджету»  становить 250 тис грн, у Хмельницькому  – 150 тис грн, у Івано-Франківську – до 200 тис грн, а у Чернівцях – до 1 млн грн. На даний момент лише Рівне на «великі проекти» пропонує найбільшу суму – до 1 500 000 грн.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громадський бюджет, #Надал, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: