Депутати прийняли звернення щодо виділення додаткових коштів державної субвенції на забезпечення препаратами інсуліну

Опубліковано:
6 Жовтня, 2018

5 жовтня під час чергового засідання сесії Тернопільської міської ради було прийнято звернення до Прем’єр – міністра України Володимира Гройсмана та в.о Міністра охорони здоров’я Уляни Супрун щодо виділення додаткових коштів державної субвенції на забезпечення інсуліном тернополян, хворих на цукровий діабет.

«Станом на жовтень 2018 року забезпечення хворих на цукровий діабет препаратами інсуліну за рахунок державної субвенції у Тернополі складає лише 40% від річної потреби, – зазначає міський голова Сергій Надал. – У зв’язку з цим є звернення від керівництва тернопільських закладів охорони здоров’я щодо того, аби ці кошти були виділені в повному обсязі. Зокрема,  додаткова потреба в коштах медичної субвенції складає 4 млн. грн».

Прем’єр – міністру України

                                                                  Гройсману В.Б.

                                                                  в.о Міністра охорони здоров’я

                                                                  Супрун Н.

 

Звернення

В м.Тернополі складається критична ситуація із забезпечення інсуліном хворих на цукровий діабет.

Медична субвенція на забезпечення інсуліном доведена м. Тернополю в розмірі 4967,1 тис. грн., що складає 40 % до річної потреби. Річна потреба в коштах складає 11977,5 тис. грн. Для вирішення критичної ситуації з забезпеченням інсуліном дітей за рахунок коштів міського бюджету було придбано інсулінів на суму 200,0 тис. грн. Для забезпечення потреби до кінця року, з врахуванням залишків інсуліну, які були у закладах на початок 2018 року, додаткова потреба в коштах складає 4,0 млн. грн.

На сьогоднішній день кошти медичної субвенції використані повністю. У жовтні, листопаді, грудні 2018 р. жителі міста, хворі на цукровий діабет залишаються без життєво необхідного препарату.

В зв’язку із вищенаведеним, для вирішення критичної ситуації із забезпеченням інсулінами хворих на цукровий діабет просимо Вас розглянути можливість додаткового виділення коштів на суму 4,0 млн. грн.

Прийнято на 28 сесії Тернопільської міської ради 05.10.2018 р.

           Міський голова                                                                         С.В.Надал

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гройсман, #звернення, #інсулін, #кошти, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #супрун, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: