Роман Безсмертний зніметься на користь української Клер Андервуд?

Опубліковано:
4 Жовтня, 2018

В Україні вже встигли порівняти Юлію Тимошенко з героїнею відомого американського серіалу про політику “Картковий будинок” Клер Андревуд. Проте, “українська” Клер Андревуд може з’явитися зовсім з іншої команди.

Нагадаємо, за сценарієм “Карткового будинку” Клер Андервуд була дружиною кандидата, а потім і президента США. Ймовірно, що у новому шостому сезоні, який має вийти на екрани, колишня перша леді стане вже безпосередньо президентом США. 

Цього року, крім добре відомих “вічних” учасників, у вибрах беруть участь і окремі непублічні політичні фігури, котрих, між тим, сміливо можна віднести до важковаговиків української політики. До таких належить і Роман Безсмертний. Викладач, дипломат, один з авторів Конституції України. Вирізняється глибоким стратегічним мисленням. Така особистість, зважаючи на свою політичну історію і багаж знань та вмінь, могла би бути президентом України. 

Однак досі Роман Безсмертний уникав надмірної публічності. Його більше сприймали як ефективного та фахового управлінця, здатного будувати складні багатоходові кампанії. В одному з інтерв’ю Безсмертний сам визнав, що не надто прагнув “великої політики”, але йому набридло підносити патрони тим, хто “стріляє в молоко”.

Тут і починається найцікавіше. Для тих, хто у соцмережах уважно слідкує за туром кандидата Україною, зрозумілим є те, що дружина кандидата Тетяна Мокріді проявляє неабияку медійну активність. Місцями складається враження, що це саме вона кандидат у президенти. 

null

Крім цього, на відміну від Юлії Тимошенко, у Мокріді набагато більше схожості з героїнею карткового будинку. Нагадаємо, Клер Андервуд представлена як “залізна леді”, яка має холодний та глибоко аналітичний розум. Тут нема істерик, публічної акторської гри, притаманної Тимошенко. Є класичне уособлення жінки-політика західного типу, на якого якраз більше подібна за своїм типом Тетяна Мокріді. 

Є ще кілька ознак, які вказують на можливу зміну кандидатури у “команді Безсмертного”. Тетяна Мокріді змінила зовнішній імідж. І сама кілька разів натякнула, що їй подобаються сильні жінки на чолі держави. Зокрема, їй подобається не лише кіногероїня Андервуд, що можна зрозуміти, наприклад з поста від 6 вересня 2018 року, а й цілком реальна “залізна леді” і прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей. А знань і вмінь, щоб представляти Україну, у Тетяни Олександрівни вистачить. 

null

Так може виглядати президент України.  
Фото з мережі Інтернет

Зрештою, зміна кандидатури від “команди Безсмертного” зовсім не означає, що Роман Петрович йде з політики. Він може залишитися мудрим порадником для президента-дружини. Ця роль “сірого кардинала”, судячи з публічних інтерв’ю, є більш природною і для самого Безсмертного. Крім того, зважаймо на вміння цього політика дивитися набагато далі і будувати багатоходові комбінації, коли не обов’язково бути президентом, щоб реалізовувати свою політику. 

Тому не виключено, що у нас буде жінка- президент. Перша в історії України.

Антон Веселий

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #безсмертний, #жінка, #кандидат, #мокріді, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Президент, #роман безсмертний, #тернопіль, #тернопільські новини, #тетяна мокріді
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: