На Чортківщині побував відомий письменник Мирослав Дочинець

Опубліковано:
4 Жовтня, 2018

У районному комунальному будинку культури ім.Катерини Рубчакової відбулася творча зустріч  із відомим письменником, журналістом, лауреатом Шевченківської премії Мирославом Дочинцем. У рамках зустрічі пройшла і  презентація його книг.

Дотокнутися до таланту письменника, поспілкуватися з ним наживо мали змогу усі поціновувачі творчості майстра пера. І насправді, отримали незабутні враження.

В Україні не знайдеться, мабуть, жодного письменника, чию творчість обговорювали б так широко, як це роблять із книжками Мирослава Дочинця. Окрім топових позицій у рейтингах книгарень, його книжки також заповнюють важливу лакуну «духовного наративу» української літератури, високо підносять маєстат нашого українського слова. Яскраві особистості та їхні влучні сентенції рясніють у кожній книжці письменника, пробиваючи шлях до читачів різного віку та соціального статусу.

Мирослав Дочинець є автором близько двадцяти книг – «Він і вона», «Краєвид із жінкою», «Хліб і шоколад», «Руки і душа», «Лис», «Дорога в небо – до людей», «Булава і серце», «Місячна роса», «Вічник», «Криничар», «Горянин», «Світован», філософсько-психологічних заповітів карпатського мудреця «Многії літа. Благії літа», що стали українським народним бестселером.
Його проза перекладалася російською, угорською, словацькою, румунською, польською, французькою, італійською, англійською, японською мовами.

Член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників. За плідну і самобутню творчу діяльність відзначений низкою літературних премій, в тому числі трьох міжнародних, а також відзнакою «Золотий письменник України» за найбільші наклади. В 2014 році за романи «Криничар» та «Горянин» удостоєний Національної премії ім. Т. Шевченка. Книги М. Дочинця масово ширяться серед читачів, викликають все більший інтерес за межами України. За романами «Лис» та «Вічник» готуються знімати кіно. «Вічник» також інсценізовано студентським театром у Лондоні. З ініціативи педагогів підготовлено й видано версії книжок для дітей – «Бранець Чорного Лісу», «В’язень замку Паланок», «Напутні дари – для дітвори».

Як видавець втілює різні видавничі проекти, зокрема опікується серіями книжок «Домінія слова», «Трава Парнасу», «Книжкова полиця Вічника». Допомагає бібліотекам Закарпаття та України літературою. Організаторами заходу виступили Чортківські райдержадміністрація і районна рада, журнал та видавництво «Золота Пектораль».

На творчому вечорі були присутні заступник голови Чортківської райдержадміністрації Йосифа Овод, заступник голови Чортківської районної ради Петро Пушкар, директор Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Олександра Барвінського Роман Пахолок, головний редактор всеукраїнського літературно-мистецького та громадсько-публіцистичного україномовного журналу «Золота Пектораль» Володимир Погорецький, студентська молодь, бібліотекарі, громадськість краю, представники ЗМІ.

Під час заходу присутні почули про творчість відомого письменника від нього особисто, мали нагоду придбати його книги та отримати автограф.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #данилець, #зустріч, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: