Лікарі Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України спростовують популярне твердження – «Краще зовсім відмовитися від солі». Вони зауважують, що  повністю не вживати цього продукту – не правильно, адже це може спричинити онкотичний  тиск, внаслідок чого обсяг крові в організмі знизиться і натомість з’явиться відчуття слабкості. Окрім того, медики виокремлюють один із видів солі, який тернополянам якраз радять споживати: 

«Зараз на ринку є сіль, в якій натрій частково замінений на калій. Вона переноситься легше, ніж звичайна – кухонна. Дуже хороший йодований варіант солі. Рекомендована норма споживання на добу – 1 грам. Це дуже мало, але досить! І знову ж таки необхідно враховувати сіль, яка міститься в готових продуктах: солоні огірки, напівфабрикати, квашена капуста і т.д. Зауважу, що в середньому, людина вживає від 3 до 5 грамів», – розповідає заступник директора Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України Юрій Дементьєв.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #порада, #сіль, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: