Чому у Тернополі ожили і заговорили казки письменників рідного краю?

Опубліковано:
28 Вересня, 2018

«Послухайте, це фантастично!» – не стрималась і вигукнула котрась із матусь, яка завітала до медіа центру тернопільської Центральної дитячої бібліотеки, де з нагоди вже традиційного Бібліофесту відбувалась презентація соціального проекту «Аудіо казки письменників краю». Не погодитись з нею неможливо. Це колосальна спільна праця за участю соціальних партнерів: медіа лабораторії ПК «Березіль» (керівник Оксана Ратушняк), театральна школа-студія «Мельпомена» (художній керівник Надія Шамрик), звукорежисер Тарас Сотула.

 Ось як про це написала одна з берегинь дитячої книгозбірні Надія Качуровська на своїй сторінці у ФБ: « Цілісіньке літо ми потужно працювали спільно з медіа лабораторією ПК “Березіль” (МедіаЛаб) і театром-студією “Мельпомена,”  зачитуючи і записуючи казки, вірші. Книжки записали таких письменників як Марта Чопик, Роман Завадович, Валентина Семеняк , Наталя Забіла, Володимир Кравчук, Богдан Мельничук, Галина Шулим, Петро Сорока. У НАС ВСЕ ВИЙШЛО. До кожного аудіозапису ми підібрали музичний супровід, створили відеопрезентації. Друзі, це соціальний проект. Кожен з нас працював у свій як робочий так і вільний час. Всі аудіозаписи ми передамо для шкіл, які працюють з дітками з особливими освітніми потребами. Також, друзі, після презентації всі аудіозаписи будуть у вільному доступі в Інтернеті. Ви зможете це прослухати як самі, так і ваші дітки».

– Аудіо казки розраховані для діток дошкільного та молодшого шкільного віку, – каже директорка бібліотеки Надія Швець. – Це 6 збірників та 6 казок письменників нашого краю, які озвучували 33 дітей віком від 5-ти до 14-ти років. Отже, «Чарівні пиріжки для Червоної шапочки. Казка навпаки» Богдана Мельничука, «Колобок», «Біда навчить» та вірші Марти Чопик, казка «Як Яринка врятувала ялинку» Валентини Семеняк, віршована казка «Сніговиця» Володимира Кравчука, казка «Чарівні яблука» Галини Шулим, вірші із книжки «Пригоди кота Патрика» Петра Сороки, казка «Пригоди гномика Ромтомтомика» Романа Завадовича та «Ясоччина книжка» Наталі Забілої.

Проект здійснено з метою допомоги інклюзивній освіті, для дітей з особливими потребами. Аудіо книги отримали дітки із ТНВК №28 (логопед Любов Вангринович, заступник директора з виховної роботи Віра Щеснович). Леонід Бицюра – заступник очільника міста, вручив подяки учасникам соціального проекту.

Пам’ятаймо, що коли поруч ті, хто допомагає та співпереживає, одужувати набагато легше. Бо турбота, тепло сердець, увага – чи не найважливіші ліки. Цьогорічні «Тернопільські читання по-особливому», справді, для багатьох тернополян були особливими.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бібліотека, #казка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: