У цьому році господарствах усіх форм власності Тернопільщини жито вирощували1,4 тис га, що втричі більше . ніж у попередні роки. Зокрема, аграрії області збільшили його посіви на площі 918 га, що на 200 гектарів більше, ніж торік.- Хлібна й кормова культура вимагає до себе значно більшої уваги як в агротехніки так й за циклом дозрівання рослин й процесу збирання, – запевнила головний агроном департаменту агропромислового розвитку ОДА Надія Воскресенська. Правда. з них 800 гектарів жито прогнозують вирощувати у Козівському та Зборівському ,Бережанському районі на ланах, що орендує ПАП «Агропродсервіс».

Головний агроном виробничої філії» Ярчівці- « Агропродсервіс» Іван Юзва . використовуючи кожну погожу вересневу годину, оптимальні строки разом з механізатори посівними агрегатами заробили насіння жита на 300 га

– Жито розглядаємо як стратегічну в кормовій базі для тваринництва, поголів’я якого постійно збільшуємо,- каже заступник директора з тваринництва компанії Віталій Луй. Завдяки цьому вже другий рік отримуємо два врожаї впродовж сезону. На початках травня із жита заготовляємо високопоживний сінаж. Жито непоганий сидерат, а на звільнених ланах сіємо кукурудзу на зелену масу й силос. Жито, а плануємо всього посіяти для потреб тваринництва півтори тисячі гектарів, Його будемо вирощувати на суглинках і піщаних земельних масивах у трьох районах області. Від якісної поживи залежить і якість молока.

Нагадаємо, що компанія «Агропродсервіс» збільшила надої молока на фермі у селі Теофіпілка Козівського району у 2,5 рази. За друге півріччя минулого року вже продукували 2,5 тис тонн молока. Ця тенденція зберігається у нинішньому році. Молоко екстра- класу має підвищений попит, ціну є основною сировиною для партнерів переробників, що випускають на експорт орієнтовану продукцію. Загалом у структурі компанії працюють чотири молочно- товарні ферми і одна м’ясна. Планують і на далі розвивати молочне тваринництво і досягти на виході 3 тисячі голів дійного стада та виробництва молока екстра- класу до 17 тис л в день. Це зумовить збільшення і відкриття нових робочих місць, позитивно відобразиться на соціальній сфері населених пунктів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #аграрій, #жито, #молоко, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: