Де у Тернополі місце сили розказали у центральній бібліотеці для дорослих

Опубліковано:
27 Вересня, 2018

Кожне місто має свої легенди, але не кожне їх розказує подорожнім та містянам. Тернопіль саме таке місто. Але відвчора все змінилось – перша збірка легенд Тернополя “Містика Тернового поля” побачила світ у видавництві “Мандрівець”. Автор книги письменниця Ірина Мацко. Протягом року вона збирала та упорядковувала усе цікаве містичне та легендарне на рідних теренах. Проілюстрована збірка роботами художника графіка Володимира Бахтіна. У книжці і духи, і відьми, і привиди, і місця сили. Відповідно і людей запрошували на презентацію книжки у цікавий спосіб – ловили на вудки просто з балкону центральної бібліотеки для дорослих, що по вул. Руська. Також з балкону лунала жива музика. Атмосферно задекорована бібліотека зустріла учасників зустрічі. Свічки, кажани, чорні кішки, юні відьми, дзеркала, чорне та біле, як добро і зло, світло і темрява – такий інтер’єр створили працівники бібліотеки на чолі з директором Світланою Козелко. Допомагали юні учасники театральної студії “Багато галасу”.

Під час читання легенд у виконанні модератора зустрічі Наталі Турчин, співзасновниці Тернопільської кінокомісії, у бібліотеці творились справжні дива, адже більшість гостей відчули, що живуть у найкращому місті, де їх завжди наповнить творча сила. А знайти її можна у середині трикутника, створеного трьома храмами Тернополя – Надставною церквою, Катедрою та Храмом Різдва Христового (зелена або середня церква.) У центрі трикутника колись стояв ще один храм, а який – відповідь можна відшукати у книжці.

Ідея написати збірку була у Ірини давно, але головним поштовхом стала розмова з заступником міського голови Тернополя Леонідом Бицюрою. Адже Тернопіль активно долучається до світу кіно і така робота з легендами може стати основою для нових кіношедеврів. Ірина Мацко: “Саме місто, яке я дуже люблю і дива, казки, які бачу всюди. Все має свою легенду, історію…” Усього у збірці тринадцять легенд.

Естафету дослідження історії та легенд міста продовжать Леонід Бицюра та Лілія Костишин. Серія книг так і буде називатись “Скарби файного міста”. Перші вірші, які увійдуть у майбутню збірку, лунали у бібліотеці і зачепили серця гостей, адже в основу покладені реальні події, які колись відбулись у буремні часи у Тернополі.

Зустріч відбулась у межах фестивалю “Бібліофест, 2018”.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бібліотека, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: