Тернопільщина першою створила унікальну мультимовну туристичну карту області (Відео)

27.09.2018 19:43   Джерело: Тернопільська ОДА
Опубліковано : Новини Тернопілля

Унікальна інтерактивна туристична карта Тернопільської області відтепер доступна для кожного мандрівника, який завітає у наш гостинний край. Її особливість – мультимовність, яку Тернопільщина першою запровадила в Україні. Тому туристи з легкістю можуть дізнатися інформацію одразу на кількох мовах: українській, англійській, польській та російській. Також в планах найближчим часом додати ще одну мову – китайську.

Презентували новостворену карту сьогодні, 27 вересня, у Міжнародний день туризму. На ній доступно розповідається про 105 найбільших визначних туристичних об’єктів області, перелік яких буде доповнюватися.

За словами голови Тернопільської облдержадміністрації Степана Барни, інтерактивна карта області допоможе мандрівникам якнайкраще ознайомитися з туристичними «родзинками» та сприятиме популяризації визначних місць, збільшенню кількості туристів.

«Радий, що в Тернопільській області з’являються нові туристичні можливості, від яких мандрівники отримуватимуть задоволення, а область – розвиватиме економіку. Також у розвиток туристичної інфраструктури робляться капітальні вкладення, яких не було роками. Зокрема, цей рік був плідним для нас з точки зору реалізації туристичних проектів, серед яких завершення будівництва дороги до печери Кришталева у с. Кривче. Проте, ми не плануємо зупинятися і вже зараз працюємо над реалізацією ще одного проекту – будівництва під’їзних шляхів до печери Вертеба», - наголосив очільник області.

Також він зазначив, що завдяки розвитку дорожньої інфраструктури в області збільшилася кількість транспортного потоку.

«У Тернопільській області найбільша кількість замків в Україні, найдовша на Євразійському континенті печера «Оптимістична» і 235 дерев’яних храмів. Тому створення такої інтерактивної карти – закономірне. Вона унікальна та розроблена на американській платформі. Зайшовши на ресурс, туристи зможуть знайти інформацію про кожен об’єкт та переглянути його фото. Також можна змінювати картографічну основу і якнайточніше визначати місцерозташування», - зазначив розробник інтерактивної туристичної карти, керівник «МagneticOne Municipal Technologies» Володимир Подобівський.

Для зручності мандрівників карта поділена на райони та упорядкована за категоріями. Тому туристи з легкістю зможуть знайти замки, палаци, ратуші, сакральні пам’ятки, ікони, ботанічні сади, дендропарки, гори, водоспади, геологічні пам’ятки, музеї та фестивалі.

Переглянути інтерактивну туристичну карту

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська ОДА  

Коментарі