«Скарби українського народу» в Етно-бібліотеці для дорослих

Опубліковано:
27 Вересня, 2018

Заходи цьогорічного тернопільського Бібліофесту – VIII (як і торік) не перестають дивувати своєю креативністю. Кожний з них має якусь особливу мистецьку «родзинку». Як розповіла директорка міської централізованої бібліотечної системи Світлана Козелко, вони (заходи) розділені на три категорії: Територія зрілості (вікова категорія 16+), Територія дитинства (вікова категорія 0-16 років) та Територія відпочинку (дисконтна група).

Виставка під сакральною назвою «Скарби українського народу» стародавнього одягу з приватних колекцій Віри Матковської,  Уляни Перхалюк і відомої майстрині народної ляльки Людмили Павлової відкрилась у світлиці Етно-бібліотеки для дорослих №4. Відтак, все довкола наповнилось неймовірної краси барвистими візерунками, незважаючи на те, що переважали борщівські чорні барви. Присутні з цікавістю слухали гостей – начальника міського управління культури і мистецтв Олександра Смика, директорку МЦБС Світлану Козелко, берегиню книгозбірні Емілію Стасіну, викладачку ТНПУ (історичний факультет) Оксану Яцищук, народну майстриню Людмилу Павлову, Василя Кармазина, заступника начальника міського управління культури і мистецтв. У виконанні заслуженої артистки України Віри Самчук прозвучали поетичні твори письменників нашого краю Богдана Мельничука, Степана Сапеляка та Василя Ярмуша, присвячені українським вишиванкам.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бібліотка, #виставка, #етно, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: