Аграрна Тернопільщина: Прибуткове тваринництво в ТОВ «Україна»

Опубліковано:
27 Вересня, 2018

В ТОВ «Україна» Підволочиського району, яке очолює Герой України, заслужений працівник сільського господарства України, депутат Тернопільської обласної Ради Олег Крижовачук відзначає значний прогрес у тваринницькій галузі рідного багатовекторного сільгосптовариств По- перше: стабільні робочі місця для місцевих жителів чи орендарів землі, по – друге рентабельність і прибутковість, по – третє- виробництво екологічно чистої сировини. молока екстра- класу за яким переробники із Тернополя колесять майже пів України, по- четверте: виробництво органічних добрив. Все це зв’язуючи пасом основних галузей нашої виробничої діяльності».

Нагадаємо, що у Підволочиському районі багатому на чорноземи- одні з найкращих чорноземи не лише на Західній Україні, але в зоні Лісостепу, а молочним скотарством крім ТОВ « України» займаються ще в ТОВ» Агрофірма «Медобори» с. Кам’янки, де утримують 817 голів ВРХ, в тому числі 262 корови високопродуктивної чорно- рябої породи. Крім названих ще чотири господарствах вирощують свині. Скороспілу галузь галузь активують у ТОВ »Поділля-Агро», ТОВ СП «Укр-Італ»,ФГ «Щедра нива». Всього у районі на 1 вересня ц.р утримували 3135 голів ВРХ, в тому числі корів-1150, свиней-7542 голів. Сільгоспвиробники реалізували 70116 цнт молока, мяса-11636 цнт. Явно дуже низька чисельність худоби на наявні сільгоспугіддя та ріллі, що використовують й орендують сільгосппідприємства та фермерські господарства.

В ТОВ «Україні» ще з 2002 року функціонує один з перших в області племзаводів, відродження молочного скотарства тут розпочали у 2013 році. «Уже маємо від німецьких високоплемінних нетелів своїх 350 теличок. Від корів, які дають молоко, плануємо отримати ще понад 300 теличок», – каже головний лікар з відтворення стада Сергій Смолян.

Тут ще застосовують інноваційні технології з осіменіння телиць канадською спермою, коли народжується 97% теличок. У цьому році ще закуплять у Німеччині 400 нетелів з тим, аби збільшити поголів’я дійного стада до 1400 голів.

Спеціалісти, справжні фахівці ТОВ «України» Сергій Смолян, Олег Мудрак, Сергій Швець, Михайло Романюк, Роман Шлапак, Ігор Зубка, оператори машинного доїння: Віра Зароба та Оксана Хімій.

Для успішного розвитку молочного скотарства в області головне, як вважає досвідчений аграрник Олег Крижовачук – це кадри, сучасні приміщення з европейским обладнанням, належна кормова база і генетично сильнее дійне стадо.

null

 

null

 

null

Ярослав Бачинський
Фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #аграрій, #крижовачук, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ферма
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: