Сумна статистика: «Вмирають» села, старіють люди

Опубліковано:
27 Вересня, 2018

За останні 20 років в Україні зникло з адміністративної карти близько 500 сіл, ще ж є більше на папері 500 населених пунктів, де люди не живуть, а оселі вряди-годи використовують під дачні ділянки. Не обминув руйнівний і демографічний процес й нашу Тернопільщину- до десятка зниклих сіл і добрих два десятки сіл та хуторів, де люди бувають вряди-годи.

Швидкість вмирання української нації за останні роки зросла до загрозливих масштабів-тільки за два місяці цього року кількість населення в Україні скоротилася на 43 тисячі осіб. Щодо дорівнює усього міського населення двох міст, такі як Збараж. Вмирають села, як люди по-тихому. По-галичанськи.

1 жовтня у світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ОНН. За міжнародною класифікацією літньою особою вважається та , яка досягнула 65 років. В області за даними головного управління держстатистки у Тернопільській області, на початок 2018 року у віці 65 років і старше проживало 162,6 тисяч осіб, або 15,5 відсотків від загального постійного населення краю. У порівнянні з минулим роком їх чисельність зменшалися на 480 осіб (середнє село – прим.Я.Б.). Серед зазначеного віку жінки становлять 108,5 тис осіб (68,8%), чоловіки 54,1 тис осіб(33,2%), або удвічі менше. Рівень демографічного старіння в сільській місцевості ( 17,%). значно вищий. ніж у міських поселеннях (13,0%). Найбільша частка осіб у віці 65 років і більше проживає у Монастирському( 19,4%). Чортківському районах, а найменше – містах обласного значення Тернополі та Чорткові відповідно 11,8-12 %. На Тернопільщині на перше січня цього року проживало лише 174 особи у віці 100 років і старше (61 чоловік та 113 жінок).

Як кажуть, без коментарів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #довгожитель, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #село, #статистика, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: