Колекцію мистецько-духовних арт-буків презентували у тернопільському соборі Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці

Опубліковано:
27 Вересня, 2018

Відкриття щорічного, вже восьмого за рахунком тернопільського Бібліофесту, на цей раз відбулось в особливий спосіб – у кафедральному соборі, соборі Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці. Бібліотекарі міста презентували унікальну колекцію мистецько-духовних арт-буків під назвою «Мого народу гілочка тернова».

На думку о. Віталія Козака, який відкрив урочистий захід, це надзвичайно важливий концептуальний задум, який допоможе отримати додаткову нову інформацію про значимих для нашого краю і міста особистостей, які служили Україні і Богу. І важливим було не просто про них розказати, а розказати в особливий спосіб. Вітаючи присутніх із важливою подією, начальник управління культури та мистецтв Олександр Смик, нагадав, що  колекція арт-буків вже найбільша в Україні – 52 мистецькі книги, кожна з яких є в одному екземплярі. Приємно відзначити, що про незвичну тернопільську колекцію вже знають у багатьох містах України – Києві, Львові, Харкові, Вінниці. «Тернопільські читання по-особливому» – бренд фестивалю, привітав також заступник очільника міста Леонід Бицюра.

Арт-буки присвячені духовним особистостям: Миколі Чернецькому, Андрею Шептицькому, Йосифу Сліпому, Степану Ратичу, Любомиру Гузару, черниці Олені Вітер тощо. У створенні цих єдиних, в одному екземплярі мистецьких книг, бібліотекарі поєднували різні декоративні техніки: поліграфію, малюнок, полотно, витинанку, вишивку.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #арт-бук, #катедра, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: