Збараж: через неформальне навчання до реалізації мрії

26.09.2018 12:43   Джерело: Служба зайнятості
Опубліковано : Новини Тернопілля

Служба зайнятості, окрім професійної підготовки, перепідготовки чи підвищення кваліфікації безробітних громадян, за звичними груповою або індивідуальною формою навчання, надає можливість краянам, у яких є знання та досвід роботи за певними робітничими професіями, але немає документа про кваліфікацію, підтвердити результати неформального навчання.

Такою послугою скористалася й безробітна збаражчанка Оксана Бондаренко.

Незважаючи на те, наскільки старанно ми підбираємо до душі професію, життя часто вносить свої несподівані корективи. Оксана закінчила хіміко-біологічний факультет педагогічного інституту, мала досвід роботи з приготування їжі. У зв’язку із сімейними обставинами родина переїхала із Херсонської області на Тернопільщину. Жінка, звернувшись у Збаразький районний центр зайнятості в пошуку роботи, дізналася про неформальне навчання і вирішила підтвердити кваліфікацію за професією кухар.

Вона заповнила анкету з переліком запитань для самостійної оцінки професійних знань, за допомогою фахівців служби зайнятості подала документи у Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, підготувалася до іспитів.

І от вирішальний час настав. Перший день – іспит з теорії, другий день – практична робота.

«Звичайно, було неабияке хвилювання та досить насичена підготовка вечорами, - розповіла Оксана. - Але заняття улюбленою справою дало свої результати і екзамен був зданий на відмінно».

На сьогодні Оксана Бондаренко вже успішно працює у Вишнівецькому селищному комунальному дитсадку “Малятко”.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Служба зайнятості  

Коментарі