У Тернополі розмовляли про туризм представники сфери туризму та освітяни

Опубліковано:
26 Вересня, 2018

У Тернополі вперше відбувся захід, який мав на меті об’єднати зусилля навчальних закладів і бізнесу у сфері туризму, познайомити тих, хто випускає спеціалістів для галузі гостинності з тими, хто має саму галузь. Адже за останні роки на Тернопільщині, як в місті, так і в області з’являється все більше туристичних об’єктів, які потребують фахове підготовлених працівників, – пише ТМЦ.ІНФО.

Ростислав Яцків, начальник відділу туризму ТОДА:

Це заклади харчування, яких в нас появилось за останній рік, більше двадцяти і заклади розміщення, які в нас також ростуть, як гриби по місту і на околицях міста, це все локації, куди потрібні спеціалісти, які якраз виховуються в цих навчальних закладах.

Регіональні та місцеві туристичні ринки мали б мати гарне забезпечення спеціалістами, адже в області щорічно випускається 225 кваліфікованих робітників та 150 фахівців для сфери гостинності. По при це думка працівників сфери туризму інакша – спеціалістів знайти не просто.

Анна Мулярчук, туристична агенція «Радосвіт»:

Мені, наприклад, дуже не вистачає таких свідомих людей, які б прийшли дійсно попрактикуватись, щоби я вибрала з цих людей собі працівників – у мене є потреба у двох реальних працівниках, але я вже більше року шукаю і через біржу праці таких людей, поки ще я ще не знайшла.

Василь Баб’юк, директор тур-фірми «Тіс-тур»:

Туризм зараз в чому заключається – сіли в автобус, переїхали, подивились Нирківський водоспад, розказали там два слова про цей водоспад, все, а практична діяльність в складних умовах, наприклад особливо на водних маршрутах, або пішохідних по Карпатах багатоденних, це є дуже багато нюансів і це дитина має знати дуже багато, поки що така робота не ведеться. Я б хотів, щоб така робота велася десь по якихось закладах в такому напрямку.

Христина Щербіна, туристична агенція «Вояж – UA”:

Зазвичай в нас сезонна робота – це весна і осінь, влітку люди їдуть на море, взимку на лижі, тому працюємо з різними туристичними агенціями, але якщо гарно працювати, з тридцяти днів в місяць двадцять можна відпрацювати. Вісім днів по 600 грн – це якщо тільки вихідні, це вже 4800, дуже легко поєднувати, навіть, з іншою роботою при п’ятиденці два рази виїхати і отримати задоволення від того, що ти працюєш і мандруєш і відпочиваєш, ну, я думаю, що це непоганий заробіток.

Викладання дисциплін у навчальних закладах намагаються поєднувати з навчальними практиками, але нещодавно з’явилась можливість учням та студентам поєднувати навчання та роботу.

Ольга Хома, начальник управління освіти і науки Тернопільської ОДА:

Це дуальна форма навчання, коли учень може навчатися і коли учень може працювати. Чому міністерство освіти пішло на такий кроки, в першу чергу через те, що дуже велика кількість підприємців говорить, про те, що ми випускаємо кваліфікованого спеціаліста, якого він не може застосувати у своїй сфері, то б то в роботі.

У нашому місті більше десяти закладів освіти займаються підготовкою спеціалістів у галузі туризму. Серед них і Тернопільське вище професійне училище сфери послуг та туризму, учні якого неодноразово нагороджувалися дипломами та грамотами за участь конкурсах наукових робіт, громадських проектах у сфері послуг та туризму .

Ольга Сивіцька, учениця 3 курсу ТВПУСПТ, майбутній агент з організації туризму:

У нас дуже цікаве місто, наповнене цікавою історією, яку дуже цікаво послухати і туристам і, навіть, які давно проживають у Тернополя теж. Я хочу сказати, що сфера туризму в Тернополя дуже добре розвивається, і працювати в ній є змога. Можна багато чого в ній змінювати, але я думаю, потрібно не змінювати, а в більшості доповнювати, розвивати.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #турист, #форум
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: