На підприємстві, що окроплювало поля в Іване-Пустому, виявили численні порушення

Опубліковано:
26 Вересня, 2018

Фахівці головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області перевірили ТОВ «Агрополіс», яке окроплювало поля авіаційним методом. Під час перевірки виявили порушення вимог санітарного законодавства. А саме:

– було порушена процедура інформування населення. Зокрема, повідомлення сільському голові ТОВ «Агрополіс» не має дати та вихідного номера, воно було передане в сільраду увечері – напередодні обробки полів, а мало б подаватися за два дні. Також не було встановлено попереджувальних табличок по периметру поля, яке оброблялось, інформування населення через ЗМІ не проводили;

Читайте також

На Гусятинщині від скроплення полів отрутохмікатами потерпають не лише бджоли. Там отруїлося понад 250 людей

– порушено нормативні розриви від територій, які обробляли, до селищної зони. Згідно викопіювання з топографо-геодезичного плану території, наданого землевпорядником с. Іване-Пусте, від найближчої межі поля до житлової забудови – 550 м;

– не було санітарного паспорту аеродрому;

– не було інформації щодо місця заправки, зльоту авіасудна, з якого проводили окроплення;

– порушено термін дії посвідчень працівників на право роботи з пестицидами та агрохімікатами. Вони були дійсні до 21.06.2018р.

За результатами досліджень, які здійснювали працівники ДУ «Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія», у соняшнику виявили діючу речовину препарату «Ураган форте» (1,34 мг/кг); у ґрунті  поля виявили незначну кількість діючої речовини препарату «Ураган форте» (0,18 мг/кг) при гранично допустимій концентрації – 0,5 мг/кг. У ґрунті та черешні з саду жителів села Іване-Пусте залишків препарату «Ураган форте» не виявили.

За результатами перевірки, фахівці ГУ Держпродспоживслужби в області, готують припис щодо усунення порушень. Матеріали перевірки передадуть до правоохоронних органів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поле, #слідство, #тернопіль, #тернопільські новини, #хімія
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: