На Чортківщині готуються вшанувати пам’ять про свого земляка

Опубліковано:
24 Вересня, 2018

Ім’я Степана Стельмащука багато може розповісти тим, хто шанує свою пісню, слово, культуру. Адже активного громадського діяча, хорового диригента, композитора, фольклориста, педагога, професора Степана Стельмащука, який є уродженцем села Скородинців, знало багато людей у   Чорткові і за його межами. Був цей чоловік не лише визнаним музикантом, але й невтомним борцем за українську ідею.  

У Чорткові вирішили широко відзначити день народження свого земляка і створили організаційний комітет святкування, який утворено розпорядженням міського голови Володимира Шматька.

Нещодавно відбулось перше засідання оргкомітету за участі заступника міського голови Романа Тимофія, працівників управління культури, релігії та туризму й інших структурних підрозділів, депутата міської ради Лесі Садовської, представників освіти, культури, духовенства, громадськості.

Ініціатором заходу по відзначенні дня народження Степана Ільковича Стельмащука (08.10.1925-03.01.201, виступив активний житель Чорткова Роман Критюк, який особисто був знайомий з видатним земляком. Роман Кузьмович розповів про життєвий і творчий шлях композитора, а також зазначив, що Степан Стельмащук протягом одного року (7 клас) навчався у загальноосвітній школі № 6 (на той час залізнична семирічна школа №15). У зв’язку з цим запропоновано у літопис цього навчального закладу вписати і його ім’я поряд з іншими видатними випускниками школи.

Стосовно інших ідей по вшануванні пам’яті професора Степана Стельмащука – вирішено обговорити їх на наступному засіданні після детального вивчення і узгодження усіх організаційних та фінансових питань.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Стельмащук, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: