21 вересня – свято Різдва Пресвятої Богородиці. Що варто робити у цей день?

Опубліковано:
21 Вересня, 2018

21 вересня українці відзначають свято Різдва Пресвятої Богородиці. Це свято традиційно вважають жіночим. Адже саме в цей день жінку належить вшановувати як продовжувачку роду.

В народі говорять, що молитви майбутніх матерів до Пресвятої Богородиці за здоров’я та щастя дітей, на яких чекають, у цей день мають особливу силу.

За однією з традицій, на Різдво Пресвятої Богородиці перед відвідуванням церкви необхідно випікати хліб, який буде освячений. Вважається, що за допомогою такої випічки людина може позбутися навіть важкої хвороби.

Різдво Пресвятої Богородиці відзначається як свято радості. У цей день не працювали, не дотримувались посту. Після молитви влаштовували веселі гостини та окрім рибних страв, готували ще й м’ясні: борщ, голубці, птицю і тому подібне.

Також з цього дня  вже можна було засилати сватів до дівчат. “Прийшла Пречиста – принесла старостів нечиста”.  Якщо ж молоді вже зіграли весілля, то в цей день до них у гості йде рiдня, а молодим треба звiтувати перед гостями про своє подружнє життя. Молоді також йдуть в гості: як правило, до батькiв молодої разом з свекром i свекрухою для встановлення та пiдтримки добрих стосунків мiж невiсткою та батьками чоловiка і мiж родинами сватiв.

А ще до цього свята годилося викопати всю картоплю і засіяти землю житом. Звідси й прислів’я – «Пречиста – картопля чиста».

Отож, у цей день ви повинні бути з близькими, подякувати їм за все і помолитись за їхнє здоров’я та щастя.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Різдво Пресвятої Богородиці, #свято, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: